Bon Bini! Tijdens deze donkere wintermaanden schijnt in de Centrale Bibliotheek de zon.

In de Caraïbische Maand, van 24 januari t/m 28 februari, deinen we mee op de verhalen van de Antillen. Met o.a. een kleurrijke fototentoonstelling van Marco Borsato en Raymond Rutting, meeslepende kinderprogramma’s en een inspirerend Theatercollege reizen we af naar deze bijzondere eilanden. En vergeet onze collectie niet. Je vindt in de bibliotheek Caraïbische literatuur, geschiedenisboeken en jeugdliteratuur. Reis dus mee naar je roots of ontdek een nieuwe wereld in de bibliotheek.

Hieronder een overzicht van alle activiteiten in de Caraïbische Maand:

Bibliotheekcollege: Gezichten van Aruba
Een speciale editie van het Bibliotheekcollege waarin Marco Borsato en Raymond Rutting vertellen over hun reis naar Aruba en liefde voor fotografie.
wo 24 jan| 13:00 | Bibliotheektheater | gratis | reserveren verplicht via Eventbrite.

Voorleeshalfuurtje Shirma Rouse (2+)
Soulzangeres Shirma Rouse leest voor uit het prentenboek van het jaar: Ssst! De tijger slaapt.
wo 24 jan | 14:00 | Jeugdafdeling, 2e etage | gratis

Expo: Gezichten van Aruba
Ontdek Aruba in deze fototentoonstelling door de ogen van Marco Borsato en Raymond Rutting.
do 25 jan t/m 27 feb | Tijdens openingstijden | hal | gratis

Voorleeshalfuurtjes
Tijdens deze voorleeshalfuurtjes staat dé mythische hoofdpersoon van de Caraïbische jeugdliteratuur centraal. Laat je meeslepen door de avonturen van de slimme spin Kompa Nanzi!
wo 7 en 14 feb | 14:00 | Jeugdafdeling, 2e etage| gratis

Film op 4: Tropisch Koninkrijk
Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten hebben elk een rijkdom aan natuur en biodiversiteit. In deze documentaire zien we de schoonheid op het land en in het water.
za 17 feb | 14:00 | 4e etage | gratis

Theatercollege Fresku
Fresku vertelt in dit interview met stadsdichter Derek Otte over zijn leven als artiest en kunstenaar en welke rol literatuur en taal in zijn leven spelen.
wo 21 feb | 20:00 | Bibliotheektheater | v.a. €9,50*

Peuterpret!: De mooiste vis van de zee (2+)
Meesterverteller Wijnand Stomp neemt je mee in het prentenboek De mooiste vis van de zee. Een grappige en muzikale voorstelling die je niet mag missen!
wo 28 feb | 10:30 | Bibliotheektheater | v.a. €7,50*

*Haal je ticket online of in de bibliotheek.

Foto: Raymond Rutting