Voorlezen is belangrijk! Speciaal voor baby's, peuters, kleuters en ouders zijn er daarom de Nationale Voorleesdagen. Van 24 januari t/m 3 februari 2018. De bibliotheek doet mee met diverse activiteiten rondom het Prentenboek van het Jaar 2018 Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup.

Schuif in je pyjama aan bij een van de voorleesontbijten, bezoek een van de theatervoorstellingen, feest mee bij de voorleesfeestjes of laat je voorlezen door bekende soulzangeres Shirma Rouse. Dat is nog niet alles. Ben je ouder van een baby of dreumes, schuif dan aan bij de Boekstartbijeenkomst: Slimme baby's. Hier krijg je voorleestips voor de allerkleinsten. Je kunt immers niet vroeg beginnen met voorlezen. Bekijk hier een totaaloverzicht van de activiteiten per vestiging.

Actie: Tijgertje cadeau
Maak jij je kind (t/m 6 jaar) lid tijdens de Nationale Voorleesdagen dan krijg je een vingerpoppetje uit het boek Ssst! De tijger slaapt cadeau. Wees er snel bij, want op is op. Lid worden is gratis tot 18 jaar, dus waar wacht je nog op.

Van (voor)lezen word je slimmer
Voorlezen is een moment van rust en intimiteit dat je deelt met je kind. Het is gezellig en versterkt de onderlinge band. Daarnaast is voorlezen erg nuttig. Het prikkelt de fantasie en bevordert het denkvermogen van kinderen. Door samen in gesprek te gaan over verhalen leren ze bovendien veel nieuwe woorden en worden ze taalvaardiger. Dat geeft hen een voorsprong in de rest van hun leven.

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. ‘Het moet een dagelijks ritueel zijn, net zoals tanden poetsen. Het aantal ouders dat voorleest, stijgt weliswaar gestaag, maar het kan beter en we zullen er altijd aandacht voor moeten blijven vragen,’ aldus Stichting Lezen. Meer over de Nationale Voorleesdagen: www.nationalevoorleesdagen.nl

Prentenboek Top Tien

Voordat de jury  SSST! De tijger slaapt koos als prentenboek van het jaar 2018, zijn er ook een aantal andere boeken genomineerd voor deze titel: de Prentenboek Top Tien. Leen deze boeken ook bij Bibliotheek Rotterdam en maak er weer een mooi (voor)leesjaar van!

• Alberts boom – Jenni Desmond
• Antonia – Anke de Vries & Piet Grobler
• De kusjes-krokodil – Jozua Douglas & Loes Riphagen
• Gewoon zoals je bent – Jonny Lambert