De spanning stijgt voor Wilfried de Jong, Hester Knibbe, Ernest van der Kwast, Ester Naomi Perquin en Jan Postma. Zij zijn dit jaar de genomineerden voor de verkiezing van het Beste Rotterdamse Boek.

Tot en met 31 oktober kun jij stemmen op je favoriete titel. Stemmen kan hier.

De vijf genomineerde titels zijn:

• Zweefduik door Wilfried de Jong
  • As, vuur door Hester Knibbe
  • Het wonder dat niet omvalt door Ernest van der Kwast
  • Meervoudig afwezig door Ester Naomi Perquin
  • Vroege werken door Jan Postma

Jury
De jury bestaat uit Raoul de Jong (Rotterdams auteur én prijswinnaar van de vorige editie), Mariska Verhulst (artistiek leider van festival Duizel in het Park) en Theo Kemperman (directeur van Bibliotheek Rotterdam). De jury heeft als taak, mede op basis van het aantal publieksstemmen, één winnaar te kiezen uit de vijf genomineerde titels. De winnende auteur ontvangt een oorkonde waaraan een geldbedrag van 1000 euro is verbonden

Bekendmaking en prijsuitreiking
De bekendmaking van de winnaar van het Beste Rotterdamse Boek vindt plaats op woensdagavond 22 november in het Bibliotheektheater. Toegang is gratis. Meer informatie en vrijkaarten, klik hier

Over het Beste Rotterdamse Boek
Dit is alweer de 9e editie van het Beste Rotterdamse Boek. De verkiezing van het Beste Rotterdamse Boek wordt georganiseerd door Bibliotheek Rotterdam en  Boekhandel v/h Van Gennep, met dank aan Boekhandel Amesz, Boekhandel Donner, Boekhandel Maximus en Boekhandel Bosch & De Jong. Alle boeken (romans & poezie) geschreven door Rotterdamse auteurs of die zich afspelen in (de regio) Rotterdam komen in aanmerking voor nominatie. De boeken uit deze editie zijn uitgegeven in de periode juli 2015 t/m juni 2017.