NIEUW: een educatief programma voor leerlingen in het Voortgezet Onderwijs. Filosofeer met Erasmus of ontsnap uit de bibliotheek met BiebEscape.

In Rotterdam nemen ruim 130 scholen voor Primair Onderwijs deel aan het programma de bibliotheek op school. Kinderen worden hiermee ondergedompeld in alles dat met lezen en mediavaardigheden te maken heeft, met als doel: meer leesplezier en motivatie voor lezen. Met ingang van dit schooljaar kunnen ook scholen voor Voorgezet Onderwijs gebruik maken van een passend educatief activiteitenprogramma.

Voor de ontwikkeling van dit programma zijn de afgelopen maanden gesprekken gevoerd en tests gedaan met docenten en leerlingen. Kennismaking met de bibliotheek, leesbevordering en plezier in lezen bleken hoog op de verlanglijst te staan.

Kennismaken met de bibliotheek kan met de BiebEscape, gebaseerd op de populaire escaperooms. Het programma Leeskracht staat in het teken van het zoeken naar het juiste boek. Als je niet van lezen houdt, dan heb je het juiste boek nog niet gevonden. Ergens ligt het voor je klaar, de bibliotheek helpt met zoeken. Filosoferen met Erasmus heeft als thema vriendschap en zet leerlingen aan tot nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen.

Ben je docent en wil je samen met je leerlingen in filosofisch gesprek gaan met Erasmus, op zoek gaan naar het boek dat precies bij ze past of op bezoek komen bij de bibliotheek (en weer ontsnappen!)? Bekijk het programma of neem contact op met onze accountmanagers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..