Wat komt er allemaal kijken bij het werk als radio- en tv verslaggever? Dennis van Eersel en Sinclair Bischop van RTV Rijnmond vertellen je het in dit Bibliotheekcollege.

Na een zomerstop van drie maanden, is het Bibliotheekcollege terug in september. Nóg beter, nóg actueler en nóg Rotterdamser. En hoe gers, de toegang is (weer) gratis! We trappen op vrijdag 29 september af met een college van sportcommentatoren Dennis van Eersel en Sinclair Bischop van RTV Rijnmond.

Dennis en Sinclair volgen namens de regionale omroep Feyenoord op de voet en doen van elke wedstrijd live verslag op de radio. Hoe bereiden zij een wedstrijd voor, hoe herkennen ze zo snel een speler op het veld, hoe word je eigenlijk commentator? En wat maak je allemaal mee als je daar in het stadion zit?

Om ondanks bezuinigingen toch te voldoen aan de eisen van het nieuwe medialandschap is een verslaggever bij RTV Rijnmond tegenwoordig een duizendpoot die alles moet kunnen. In het Bibliotheekcollege wordt ingegaan op de toekomst en effecten van de nieuwe werkwijze bij de regionale omroep voor de (sport-)verslaggeving. En wordt Feyenoord weer landskampioen? Dennis en Sinclair hebben er ongetwijfeld een mening over.

Benieuwd naar de andere Bibliotheekcolleges dit najaar? Je vindt ze hier.