Hoera! Zomervakantie. Zeven weken lang luieren, buiten spelen, uitstapjes en natuurlijk lezen. En zelfs als je dat allemaal al gedaan hebt, hoef je je niet te vervelen. Tussen 8 juli en 19 augustus kom je naar de bieb voor een onwijs leuke zomerexpo, de Erasmus Experience, jeugdtheatervoorstellingen en nog veel meer!

In onze agenda vind je een overzicht van alle activiteiten tijdens de zomervakantie, maar wij hebben alvast een paar leuke activiteiten voor je uitgezocht!

Zomerexpo: Kom uit die Kraan! (4+)
‘Verboden toegang. Levensgevaarlijk op de bouwplaats!’ Bart is nieuwsgierig. Op de bouwplaats staan een hijskraan en een cementwagen... Stiekem kruipt hij toch onder het hek door. Ontdek jij waarom? Speur mee, maak kans op een gesigneerd boek en haal gelijk een stempel voor het Jeugd Vakantiepaspoort. Deze zomerexpo naar het gelijknamige boek van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad is gratis en diverse vestigingen doen mee met een speurtocht. Geen genoeg gekregen van de expo, kom dan 16 augustus naar de spannende theatervoorstelling 'Kom uit die kraan' in het Bibliotheektheater of doe mee aan een van de  gratis LEGO workshops in de Centrale Bibliotheek.

Erasmus Experience (9+)
'Vrienden delen alles', vond filosoof Erasmus 500 jaar geleden. Wat vind jij? Vertel het Erasmus. Vergeet je Jeugd Vakantiepaspoort niet mee te nemen, want dan krijg je een stempel en vriendschapsarmbandje voor jou en je vriend(in). De Erasmus Experience vind je op de derde etage van de Centrale Bibliotheek. Toegang is gratis.

Jeugdtheater: Raaf op reis (5+)
De bekende Raaf van Schooltv komt op 17 augustus naar het theater! Help toneelspeler Martin Soeters met het maken van het decor en bekijk het resultaat tijdens de avontuurlijke voorstelling. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Speel jij een spelletje mee?
In de zomervakantie speel je in maar liefst drie vestigingen allerlei spelletjes. In de Centrale of Feijenoord ouderwets bordspelletjes spelen of in Delfshaven gamen op de WiiU, Nintendo Switch, Playstation 4 of VR? Het is aan jou! Kijk hier voor meer informatie. Toegang is gratis.

Jeugdtheater: Dini’s Poppenrijk
Waan je in een echte sprookjeswereld met Dini’s Poppenrijk in Theater Islemunda. Zij vertelt over de sprookjes Repelsteeltje, De slagroomslang en De gouden gans. Kijk voor meer informatie, tickets en data in onze agenda.

Ga eens buiten je boekje!
In Overschie geniet je deze zomer van diverse jeugdvoorstellingen en workshops. Leer toneelspelen, maak animaties en ontmoet Robinson Crusoe. Kijk hier voor meer informatie.

Zomerlezen
"Vergeet niet te lezen in de zomervakantie", zegt onze jeugdspecialist Ellen Welschen. "Zo voorkom je namelijk een zomerdip  en kun je op hetzelfde leesniveau blijven lezen als voor de zomervakantie". Meer tips staan hier.

Zomeractie
Alle kinderen die lid zijn of worden van Bibliotheek Rotterdam krijgen deze  zomervakantie een grote Kom uit die kraan-kleurplaat cadeau (op=op). Lidmaatschap tot 18 jaar is gratis, dus schrijf je snel in!
Alle ouders en verzorgers opgelet! Bieb deze zomervakantie ff gratis en sluit een gratis proeflidmaatschap van drie maanden af. Meer info en voorwaarden: www.bibliotheek.rotterdam.nl/zomeractie