Op dinsdag 4 april start de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte met ‘Stadsdichter op visite’. Tijdens zijn stadsdichterschap, dat loopt t/m 2018, gaat Derek de stad door, op zoek naar verhalen over Rotterdam en verhalen van de Rotterdammers.

Inspiratie
De stadsdichter van Rotterdam heeft zichzelf een doel gesteld. Tijdens zijn periode als stadsdichter wil Derek Rotterdam en de Rotterdammers beter leren kennen. Hij gebruikt de verhalen als inspiratie en geeft deze terug aan de stad in de vorm van poëzie. Otte hoopt hiermee zijn blik te verruimen en Rotterdam een stem te geven.

Op visite
In de twee jaar dat Derek stadsdichter is hoopt hij verhalen van Rotterdammers uit alle winstreken te horen, van Zuid tot Noord en van Oost tot West. De plekken die de stadsdichter bezoekt zijn uiteenlopend. Van het café op de hoek tot het park verderop en van de universiteit tot het bejaardentehuis. Soms met alleen een kladblok onder zijn arm, een andere keer compleet met tafel, stoelen en een typmachine.

Instagram
Wie benieuwd is waar de stadsdichter aanschuift en wat hem dit oplevert kan de Instagram-pagina stadsdichter010 volgen. Hier worden nieuwe plekken aangekondigd en wordt teruggeblikt op eerdere bezoeken.

Meer informatie
Alle gedichten en projecten van de stadsdichter zijn te vinden op stadsdichter010.nl en op Instagram via stadsdichter010.