Vanaf 8 maart kun je weer stemmen op wat jij het beste, mooiste, gekste, spannendste, meest bijzondere, favoriete boek van 2016 vindt. De prijs voor de Nederlandse Kinderjury wordt namelijk gekozen door jou! En dus niet door een vakjury van volwassenen.

En zeg nou zelf, wie heeft het meeste verstand van jeugdboeken?! Dus breng je stem uit. Álle boeken die in 2016 voor het eerst zijn uitgegeven in het Nederlands doen mee. Dus naast verhalen kun je ook stemmen op informatieve boeken of gedichtenbundels. Je herkent de boeken in de bibliotheek aan het speciale kinderjurylogo.

kinderjurylogo

In 2016 wonnen Jochem Myjer met De Gorgels (Leopold) en Tosca Menten met Dummie de mummie en de drums van Massoeba (Van Goor). Er worden prijzen uitgereikt in 2 leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Jouw stem telt! Stemmen kan vanaf 8 maart t/m 16 april. De bibliotheek heeft stemformulieren, maar het kan ook via de website van www.kinderjury.nl.
Lees nu snel nog boeken die volgens jou een kanshebber kunnen zijn. Hieronder vind je een kleine greep uit alle boeken die meedoen.

Voor 6 t/m 9 jaar:
Hans Hagen – Jubelientje en de hoed van oma Blootje
Koos Meinderts – Kak! zei de ezel: 101 nonsens versjes van Humptie Dumptie tot Orkie Porkie
Kate DiCamillo – Bobbi Bolhuis: redder in nood
Simone Lia – Eigenlijk ben ik een flamingo
Yuval Zommer – Het bijzondere beestjes boek
Paul van Loon – Weerwolfbommetje!
Edward van de Vendel – Wij zijn tijgers!

Voor 10 t/m 12 jaar:
Anna Woltz – Alaska
Gideon Samson – Eilanddagen
Piotr Socha – Het bijenboek
M.G. Leonard – Keverjongen
Tahereh Mafi – Verdermeer
Floortje Zwigtman – Het wildste boek voor buiten: buitendoeboek voor jongens en meiden
Sanne Rooseboom – Het Ministerie van Oplossingen

Er zijn natuurlijk nog heel veel meer titels om uit te kiezen. Hier vind je er nog een aantal. Twijfel je of een boek meedoet, vraag het aan een medewerker in de bibliotheek.
Maak gebruik van je stemrecht, want iedere stem telt. Laat ons weten wat kinderen het mooiste kinderboek vinden!