Van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart is het weer tijd voor de Boekenweek! Kom in deze periode luisteren naar Herman Koch, Kees Moeliker of een nachtje kamperen op Camping Bieb.

YES! De Boekenweek komt er weer aan. Dit jaar is het thema Natuur. Ook dit jaar hebben we weer een ontzettend leuk programma bedacht. Bekijk de activiteiten hieronder.

Expo: Nederlandsche Vogelen
Wist je dat de bibliotheek hele zeldzame boeken bewaart? Deze maand tonen we vijf unieke en kleurrijke boeken uit de kluis: 'Nederlandsche Vogelen’ van Nozeman en Sepp. Het eerste deel verscheen in 1770 en het laatste deel in 1829. Nozeman bracht in zijn boeken alle Nederlandse vogels in beeld, op ware grootte. Dat wij deze boeken in de collectie hebben is heel bijzonder. In Nederland zijn er slechts 14 stuks te vinden in openbaar bezit. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Meer info.

5 maart t/m 1 april | tijdens openingstijden | Centrale Bibliotheek | gratis

Film op 4: Arjan's Big Year
In samenwerking met het Wildlife Film Festival Rotterdam wordt de de natuurdocumentaire Arjan’s Big Year getoond, in aanwezigheid van de hoofdpersoon Arjan Dwarshuis. In Arjan’s Big Year volgen we de jonge vogelaar Arjan Dwarshuis. Hij trok in 2016 de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te zien. Meer info.

10 maart | 14.00 | Centrale | gratis

Camping Bieb
Altijd al een keer tussen de boeken willen slapen? Van zaterdag 10 op zondag 11 maart kan het tijdens Camping Bieb. Voor één nacht is de Centrale Bibliotheek open voor kampeerfans, pyjamafetisjisten en slaapmatsnurkers! Meer info.

10/11 maart | 20.00 | Centrale Bibliotheek | v.a. €25 excl. servicekosten

Schrijversbezoek Herman Koch
Herman Koch, bekend van o.a. het Diner, Zomerhuis met zwembad en De Greppel, wordt geïnterviewd door Jeroen S. Rozendaal. Koch vertelt je alles over zijn nieuwste werk, beantwoordt vragen én signeert. Meer info.

11 maart | 14.00 | vestiging IJsselmonde | v.a. €5

Schrijversbezoek Kees Moeliker
Wie past er beter bij het Boekenweekthema dan Kees Moeliker? Deze bevlogen 'stand-up bioloog' en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, ook wel aangeduid als 'de eendenman’ of the duck guy, neemt je mee in zijn wereld. Meer info.

12 maart | 20.00 | vestiging Hoek van Holland | v.a. €5

Bibliotheekcollege: Stadsnatuur in Rotterdam
De Rotterdamse tweelingbroers en biologen Kevin en Marvin Groen zijn gek van de Rotterdamse stadsnatuur. Tijdens dit Bibliotheekcollege nemen ze je figuurlijk mee de stad in en tonen de pracht van de stadsnatuur! Meer info.

14 maart | 19.30 | Centrale Bibliotheek | gratis, wel reserveren

En verder de lezing En toch is alles wat we doen natuur in vestiging Ommoord en de workshop Natuurlijk Papier in vestiging Feijenoord.

Thema Natuur
Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk, Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018. In de bibliotheek zelf neem je tijdens de Boekenweek ook het gratis Boekenweekmagazine mee en scoor je een leuke linnen tas (OP=OP).