Rotterdam

In het kader van de 82ste Boekenweek nodigt de bibliotheek een aantal bekende schrijvers uit, onder wie Ernest van der Kwast, Nelleke Noordervliet, Kader Abdolah en Marjan Berk.

De Boekenweek 2017 vindt plaats van 25 maart t/m zondag 2 april 2017 en heeft als thema Verboden vruchten. Met acht verschillende activiteiten, verspreid over zes verschillende vestigingen belooft het een literair spektakel te worden in de bibliotheek.

Het Boekenweekprogramma ziet er als volgt uit:

Ernest van der Kwast
Zaterdag 25 maart | 13.30 uur | Hoogvliet | vanaf €6

Nelleke Noordervliet
Zondag 26 maart | 14.00 uur | Ommoord | vanaf €6

Bram Bakker
Maandag 27 maart | 20.00 uur | Hoek van Holland | vanaf €6

Kader Abdolah (UITVERKOCHT)
Dinsdag 28 maart | 20.00 uur | Schiebroek | vanaf €6

Marjan Berk
Woensdag 29 maart | 20.00 uur | IJsselmonde | vanaf €6

Film op 4: Lolita van Nabokov
Zaterdag 1 april | 14.00 | Centrale | gratis

Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel
Zaterdag 1 april | 20.00 uur | Bibliotheektheater | €7,50

Daarnaast vind je vanaf 24 maart in de bibliotheek het Boekenweek Magazine. Dit magazine staat vol verhalen, interviews en tips met onder meer:
• Connie Palmen, boekenweekessayiste, over de zonden van vrijgevochten vrouwen.
• De drie favoriete korte verhalen over verleiding van auteur van het Boekenweekgeschenk, Herman Koch.
• Zes BN’ers over hoe boeken kunnen verleiden, versieren en veroveren.
• Heel veel boekentips over de verboden vruchten van het leven, vroeger en nu.

Thema Verboden vruchten
De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren. Wie kent ze niet: de drank- en drugsverslaafden in Meriswin (Hafid Bouazza), Hallo Muur (Erik Jan Harmens), Angst en walging in Las Vegas (Hunter S. Thomson) en Naamloos (Pepijn Lanen), de gokkers in Alles of niets (Khalid Boudou), de seksjunks in De 120 dagen van Sodom (Marquis de Sade), Mieke Maaike’s obscene jeugd (Louis Paul Boon) en Lolita (Nabokov), de troosteters in Chocolat (Joanne Harris), de vreetzakken in de Romeinse klassieker Satyricon (passage Het feestmaal bij Trimalchio) en de kannabalist in De maagd Marino (Yves Petry). En natuurlijk de overspeligen zoals beschreven in De buitenvrouw (Joost Zwagerman), Godin, held (Gustaaf Peek), Komt een vrouw bij de dokter (Kluun) en Mélodie d’Amour (Margriet de Moor).