Hester Knibbe, stadsdichter van Rotterdam in 2015 en 2016, neemt afscheid van het stadsdichterschap met een laatste geschenk aan Rotterdam en de Rotterdammers. Alle stadsgedichten die zij schreef in deze periode zijn verzameld in een slotbundel en vanaf nu gratis te downloaden als E-book.

De bundel bevat naast alle gedichten die Hester schreef voor de stad een nog niet eerder verschenen laatste stadsgedicht èn een voorwoord door burgemeester Aboutaleb. Knibbe schreef tijdens haar periode als stadsdichter poëzie voor o.a. verlaten kunstwerken, stadstuinen op wolkenkrabbers, de manifestatie ‘Rotterdam viert de stad!’ én voor asielzoekers en bewoners in de Beverwaard. De verzamelde werken geven een uniek tijdsbeeld van Rotterdam gezien door de ogen van een meesterlijke dichteres. Knibbe (1946) debuteerde in 1982 en publiceerde meerdere bundels. Voor Archaïsch de dieren (2014) ontving ze de VSB Poëzieprijs. Ander werk werd bekroond met de Herman Gorterprijs, de Anna Blamanprijs en de Adriaan Roland Holstprijs.

De slotbundel met alle stadsgedichten is hier gratis te downloaden voor ereader. Geen ereader? Download dan het programma Adobe Digital Editions om de slotbundel te lezen.