Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet. De overheid doet steeds meer via het internet en jij kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, belastingaangifte doen, het bekijken van je pensioenoverzicht of ziektekosten declareren bij je zorgverzekeraar; het kan allemaal online!

Vind je het moeilijk om te werken met de digitale overheid? Of wil je gewoon meer weten? De speciale cursus Digisterker: werken met de elektronische overheid leert je hoe je handige informatie vindt en hoe je je zaken via het internet regelt. Ook leer je hoe je kunt zien wat de overheid allemaal over je weet, zoals de opbouw van je AOW of pensioen. De overheid vraagt voor deze zaken steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten in 4 dagdelen van 2 uur. De eerste bijeenkomst staat in het teken van het aanmaken van een DigiD. Beschik je al over een DigiD en wil je niet oefenen in het aanmaken van een nieuw DigiD, dan sla je de eerste bijeenkomst over en kun je de tweede bijeenkomst instromen. Je maakt onder begeleiding van een gecertificeerde docent en vrijwilligers in een kleine groep gebruik van computers in de Bibliotheek Rotterdam. Privacy is gegarandeerd. Na afloop ontvang je een certificaat.

De cursus is bestemd voor iedereen, die al met internet, toetsenbord en muis of aanraakscherm kan omgaan.  Is dit bij jou niet of onvoldoende het geval dan adviseren wij je de cursus Klik & Tik te volgen of een les op maat. Klik hier voor data en bibliotheeklokaties. Ook is een redelijke kennis van de Nederlandse taal noodzakelijk om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

• Locatie: Centrale Bibliotheek
  • Data en tijdstip: 6,13,20,27 februari en  3,10,17,24 april 2019 van 10.15 - 12.15 uur
  • Prijs: de cursus is gratis, maar je betaalt €10,- voor het werkboek

Kijk voor data en aanmelden in de Agenda Mediawijsheid of meld u direct aan via het online aanmeldformulier. Vragen of meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk en luister naar de ervaringen van deelnemers aan de cursus in de Centrale Bibliotheek en in vestiging Feijenoord begin 2018: