Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet. De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken, belastingaangifte, het bekijken van uw pensioenoverzicht, ziektekosten declareren bij uw zorgverzekeraar of een verhuizing doorgeven. Vindt u dat moeilijk?

Om u te helpen kunt u ook in 2018 weer deelnemen aan de speciale cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’.

In deze cursus leert u hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets bij de gemeente moet aanvragen, of huurtoeslag via de belastingdienst. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW.

De overheid vraagt daarbij steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.

De cursus duurt vier dagdelen van 2 uur. U maakt onder begeleiding van een gecertificeerde docent en vrijwilligers in een kleine groep van deelnemers gebruik van computers in de Bibliotheek Rotterdam. Privacy is gegarandeerd. Na afloop ontvangt u een certificaat.

De cursus is bestemd voor iedereen, die al  met internet, toetsenbord en muis of aanraakscherm kan omgaan.  Is dit bij u niet of onvoldoende het geval dan adviseren wij u de cursus Klik & Tik te volgen of een les op maat. Klik hier voor data en bibliotheeklokaties. Ook is een redelijke kennis van de Nederlandse taal noodzakelijk om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

De cursus is gratis. U betaalt €10,- voor het werkboek.

Lokaties en data:

• Centrale Bibliotheek 7,14,21,28 febr , 10.15-12.15u (Vol)
  • Bibliotheek Feijenoord 7,14,21,28 maart , 10.00-12.00u (Vol)
  • Centrale Bibliotheek 4,11,18,25 april , 10.15-12.15u
  • Centrale Bibliotheek 5,12,19,26 sept , 19.00-21.00u
  • Bibliotheek Schiebroek 10,17,24,31 okt , 10.00-12.00u
  • Centrale Bibliotheek 7,14,21,28 nov , 10.15-12.15u

Kijk voor data en aanmelden in de Agenda Mediawijsheid of meld u direct aan via het online aanmeldformulier .

Bekijk en luister naar de ervaringen van deelnemers aan de cursus in de Centrale Bibliotheek en in Bibliotheek Feijenoord begin 2018:

Wie online belastingaangifte lastig vindt, kon in de eerste twee weken van maart terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen konden Rotterdammers gratis een afspraak maken voor de vestigingen Hoogvliet, IJsselmonde, de Centrale Bibliotheek of Hogeschool Rotterdam (Museumpark). De spreekuren werden gefaciliteerd door vrijwilligers en studenten van Stichting de Belastingwinkel, Hogeschool Rotterdam en DOCK.

De Belastingwinkel houdt in ieder geval nog tot en met de maand mei spreekuren in de Centrale Bibliotheek. U kunt daarvoor telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 010-2867218.

Begin 2019 treft u op deze website informatie aan over hoe u zich kunt aanmelden voor hulp bij online belastingaangifte in het komend jaar. Als u hiervan op de hoogte gehouden wilt worden, stuurt u dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.