Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet. De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of een verhuizing doorgeven. Vindt u dat moeilijk?.

Om u te helpen kunt u ook in 2018 weer deelnemen aan de speciale cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. 

In deze curus leert u hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets bij de gemeente moet aanvragen, of huurtoeslag via de belastingdienst. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW.

De overheid vraagt daarbij steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.

De cursus duurt vier dagdelen van 2 uur. U maakt onder begeleiding van een gecertificeerde docent en vrijwilligers in een kleine groep van deelnemers gebruik van computers in de Bibliotheek Rotterdam. Privacy is gegarandeerd. Na afloop ontvangt u een certificaat.

De cursus is bestemd voor iedereen, die al een beetje met internet kan omgaan. Ook is een redelijke kennis van de Nederlandse taal noodzakelijk om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

De cursus is gratis. U betaalt €10,- voor het werkboek.

Wie online belastingaangifte lastig vindt, kan in de eerste twee weken van maart terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het
invullen kunnen Rotterdammers gratis een afspraak maken voor de vestigingen Hoogvliet, IJsselmonde, de Centrale Bibliotheek of Hogeschool Rotterdam (Museumpark). De spreekuren worden gefaciliteerd door vrijwilligers en studenten van Stichting de Belastingwinkel, Hogeschool Rotterdam en DOCK. Meer informatie over aanmelden etc. op de pagina Belastingen.

Lokaties en data:

  • Centrale Bibliotheek 7,14,21,28 febr , 10.15-12.15u (Vol)
  • Bibliotheek Feijenoord 7,14,21,28 maart , 10.00-12.00u (Vol)
  • Centrale Bibliotheek 4,11,18,25 april , 10.15-12.15u
  • Centrale Bibliotheek 5,12,19,26 sept , 19.00-21.00u
  • Bibliotheek Schiebroek 10,17,24,31 okt , 10.00-12.00u
  • Centrale Bibliotheek 7,14,21,28 nov , 10.15-12.15u

Kijk voor data en aanmelden in de Agenda Mediawijsheid of meld u direct aan via het online aanmeldformulier .

Vragen, meer informatie? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk en luister naar de ervaringen van deelnemers aan de cursus in de Centrale Bibliotheek en in Bibliotheek Feijenoord eind 2016: