De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of een verhuizing doorgeven. Vindt u dat moeilijk?.

Om u te helpen kunt u ook in 2017 weer deelnemen aan de speciale cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets bij de gemeente moet aanvragen, of huurtoeslag via de belastingdienst. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW.

De overheid vraagt daarbij steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.

De cursus duurt vier dagdelen van 2 uur. U maakt onder begeleiding van een docent en vrijwilligers in een kleine groep van deelnemers gebruik van computers in de Bibliotheek Rotterdam. Na afloop ontvangt u een certificaat.

De cursus is bestemd voor iedereen, die al een beetje met internet kan omgaan. Ook is een redelijke kennis van de Nederlandse taal noodzakelijk om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

De cursus is gratis. U betaalt €10,- voor het werkboek.

Wees er wel snel bij, want er is slechts beperkt plaats.

De cursussen worden het hele jaar, behalve in de maanden januari, juni, juli en december gegeven op woensdagochtenden.

• Bibliotheek Charlois op 1,8,15,22 februari van 11.30 – 13.30
  • Bibliotheek Ommoord op 1,8,15,22 maart van 10.00 – 12.00
  • Bibliotheek Delfshaven op 5,12,19,26 april van 10.00 – 12.00
  • Centrale Bibliotheek op 3,10,17,24 mei van10.00 – 12.00
  • Bibliotheek Lombardijen op 6,13,20,27 september van10.00 - 12.00
  • Bibliotheek Hoogvliet op 4,11,18,25 oktober van 10.00 – 12.00
  • Centrale Bibliotheek op 1,8,15,22 november van10.00 – 12.00

Zie ook de agenda van Bibliotheek Rotterdam voor belastingspreekuren in de Centrale Bibliotheek, Bibliotheek Hoogvliet, Ommoord, IJsselmonde, Charlois en Delfshaven  in de maanden maart en april.

Kijk voor exacte data en aanmelden in de Agenda Mediawijsheid of ga direct naar het online aanmeldformulier

Bekijk en luister naar de ervaringen van deelnemers aan de cursus in de Centrale Bibliotheek en in Bibliotheek Feijenoord eind 2016: