Nieuws

Museum Rotterdam presenteert in november de nieuwe tentoonstelling COOLSINGEL. Hoogste tijd om de straat te eren nu het stadsbestuur grootse plannen heeft voor de herstructurering. De stadsdichter schreef voor de gelegenheid het gedicht COOL, dat na de opening te lezen is op verschillende uitingen door de stad.

Lees meer...

Bibliotheek Rotterdam, Schiedams LEF, RADAR, COC Nederland presenteren op 25 oktober de LEF-kist, een tool waarmee het onderwerp diversiteit ter sprake kan worden gebracht in de klas.

Lees meer...

In het Rotterdamse Museumpark bouwen ze aan het allereerste openbare kunstdepot ter wereld: Depot Boijmans Van Beuningen. Directeur Sjarel Ex vertelt tijdens het Bibliotheekcollege op vrijdag 27 oktober over dit imposante gebouw, waarin zo’n 145.000 stukken uit de collectie publiekelijk te bezoeken zijn.

Lees meer...

Een filosoof die meer dan vijf eeuwen na zijn dood nog steeds actueel is, dat is de Rotterdamse Desiderius Erasmus. Op zaterdag 28 oktober vieren wij zijn verjaardag. Vier je mee?

Lees meer...

In samenwerking met het JIP (Jongeren Informatie Punt) Rotterdam is Bibliotheek Rotterdam onder het motto ‘DigiD, wat kun je ermee’ een pilot gestart om jongeren om te leren gaan met de digitale overheid.

Lees meer...