Nieuws

Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat het verassingsbombardement op Bospolder Tussendijken plaatsvond en een groot deel van de wijk verwoest werd door Amerikaanse bommenwerpers. De Rotterdamse stadsdichter Derek Otte schreef zijn nieuwste stadsgedicht voor de herdenking van dit bombardement, dat plaatsvindt op 31 maart aanstaande.

Lees meer...

De Rotterdamse stadsdichter Derek Otte schrijft in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn eerste stadsdgedicht van dit jaar. Met het gedicht NU ZIJN WIJ vraagt hij iedereen, maar vooral de jongeren, om te gaan stemmen. 

Lees meer...

Vanwege het 010 Lijsttrekkersdebat, dat plaatsvindt in de centrale hal, is de Centrale Bibliotheek op 15 maart vanaf 19:30 uur gesloten.

Lees meer...

In verband met de feestdagen hanteert Bibliotheek Rotterdam aangepaste openingstijden in de maanden maart, april en mei.

Lees meer...

Het thema van de Boekenweek van dit jaar is 'Natuur', een thema waar veel over geschreven is. Maar hoe zorg je dat je door de bomen het bos blijft zien? Lees verder, wij geven je leuke leestips!

Lees meer...