Zoek een activiteit

Schrijvers op bezoek: Pieter Koolwijk (7+)

Van 15:30 tot 16:30 | Centrale Bibliotheek | jeugd, schrijversopbezoek

Schrijvers op bezoek: Pieter Koolwijk (7+)

11 Nov

Pieter Koolwijk leest voor en vertelt over zijn allernieuwste boek Prutje. Ook doet hij leuke taalspelletjes waarbij je samen een verhaal maakt. Doe je ook mee?

Het leven van Hens is zwaar. Van vroeg tot laat werkt hij in een smerige, gevaarlijke fabriek voor een hongerloontje. Het enige lichtpuntje is Walm, zijn broertje. Walm is vrolijk, maar ook lastig wanneer je uit het zicht van opzichters wilt blijven. Op een ochtend heeft Hens er genoeg van. Hij loopt weg. Maar Walm volgt hem en al snel sluit zich een eigenwijs meisje bij hen aan. Zij heeft gehoord van een plek waar alles veel mooier is, en bij gebrek aan beter gaan ze met zijn drieën op zoek...

Vlo en Stiekel
Pieter Koolwijk (1974) groeide op in Zuid-Holland, maar woont al geruime tijd in Drenthe. Hij debuteerde in 2012 bij uitgeverij Lemniscaat met Vlo en Stiekel. Dit boek is inmiddels in zeven landen te koop.

Situaties die net niet kunnen
Als kleine jongen was Pieter gek op de boeken van Roald Dahl – en eigenlijk nog steeds. Zijn lievelingsboek is De Griezels. Pieter houdt van vrolijke verhalen met vreemde situaties die eigenlijk net niet kunnen. Die vindt hij het leukst om te lezen, maar vooral om zelf te schrijven. 

  • Locatie: Voorleesruimte, 2e verdieping
  • Toegang: Gratis, meld je wel even aan bij de balie of via onderstaande button

Bestel tickets