Zoek een activiteit

Schrijvers op bezoek: Mylo Freeman (3+)

Van 15:30 tot 16:30 | Centrale Bibliotheek | jeugd, schrijversopbezoek

Schrijvers op bezoek: Mylo Freeman (3+)

09 Dec

Schrijfster Mylo Freeman tekent en leest voor uit haar prachtige boeken over Prinses Arabella.

Mylo Freeman is de maker van de bekende prentenboeken over het eigenwijze prinsesje Arabella. Er zijn inmiddels acht boeken over Arabella verschenen en de serie wordt in landen over de hele wereld uitgegeven.

Nederlands-Amerikaans
Mylo is van Nederlands-Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. Na de Rietveldacademie, waar ze afstudeerde in de richting Illustratie, verhuisde ze naar New York. Ze hield zich vooral bezig met schilderen. Vijf jaar later keerde ze terug naar Amsterdam en koos ze voor de muziek; ze maakte onder andere een cd onder haar eigen naam. Een paar jaar later keerde ze terug naar het illustratievak.

Kiekeboekprijs
Mylo werkte voor verschillende tijdschriften en voor de reclamebranche. Bij de geboorte van haar zoon David in 1994 begon ze met het tekenen en schrijven van prentenboeken voor (jonge) kinderen. In 1998 kreeg ze de Kiekeboekprijs voor haar prentenboek Potje! Dit boekje verscheen ook in het buitenland, onder meer in de VS. Inmiddels maakte Mylo zo’n vijftig prentenboeken. Freemans werk valt op doordat ze in haar boeken veel oog heeft voor diversiteit.

  • Locatie: Voorleesruimte, 2e verdieping
  • Toengag: Gratis, maar meld je wel even aan bij de balie of via onderstaande button

Bestel tickets