Zoek een activiteit

Kinderboekenweek: Poppentheater Cabaret met Koos Wieman (VOL)

Van 14:30 tot 15:15 | Nesselande

Kinderboekenweek: Poppentheater Cabaret met Koos Wieman (VOL)

03 Okt

Handje de handschoen, Bout Big en Klier de gier, ze spelen allemaal hun eigen(zinnige) rol in dit cabareteske poppentheater.

Op een grappige manier laat poppenspeler Koos Wieman iedere pop als typetje tot leven komen en laat daarmee zien welke poppenspel technieken er bestaan. De marionet Heks sluit de rij in deze fantasierijke voorstelling.
Het is dikke pret bij Poppentheatercabaret!

Over poppenspel
Koos Wieman gebruikt in deze voorstelling veel verschillende poppenspeltechnieken. Hij begint met een simpele handschoen, vervolgt met een handpop en poppenkastpoppen en eindigt tenslotte met het ingewikkelde marionettenspel. Koos is als het ware de conferencier die het publiek een blik achter de schermen gunt. Ook al wordt de illusie zogenaamd verbroken, toch werkt deze meteen weer als de poppen zich gaan bemoeien met het verloop van de voorstelling. Soms zijn de poppen dikke maatjes en helpen ze Koos, om hem daarna net als echte vrienden flink in de maling te nemen of hem tegen te werken. Aan het publiek de vraag om Koos te helpen...

Poppentheater Jacobus Wieman staat bekend om het professionele poppenspel én de improvisatie. Speciaal voor de Kinderboekenweek staat Poppentheatercabaret in het teken van vriendschap.

• Toegang: gratis
  • Tickets: aan de balie of via onderstaande button