Zoek een activiteit

Kinderboekenweek: Familievoorstelling 'Allemaal Poppenkast' (4+)

Van 14:30 tot 15:20 | Hoek van Holland

Kinderboekenweek: Familievoorstelling 'Allemaal Poppenkast' (4+)

Poppentheater Koos Wieman speelt poppenkast in de bibliotheek!

Poppentheater Jacobus (Koos) Wieman, bekend van de befaamde poppenkast op het Binnenwegplein, speelt een speciale voorstelling in het teken van het thema van de Kinderboekenweek 2018: Vriendschap. En zoals dat hoort bij poppenkast, mogen alle kinderen natuurlijk meedoen!

Maak kennis met Poesie. Een lieve, maar ook een tikkeltje ondeugende Poes die vriendjes wil worden met iedereen in het publiek. Maar eerst begint de voorstelling, met het verhaal van Eric en Joris...

Eric heeft afgesproken met zijn grote vriend Joris de draak. Joris is een lieve draak, maar de heks Truus Decibel vindt Joris maar een slijmdraak en probeert hem weg te krijgen. De poppen hebben bijzondere vriendschappen en hun herkenbare eigenschappen zorgen voor vrolijke verwikkelingen. Help jij mee om die op te lossen?

Over Koos Wieman
Koos Wieman ontwikkelt elke productie helemaal zelf. Hij maakt zelf zijn poppen, de muziek, timmert decors en schrijft het verhaal. Maar hij komt pas echt op stoom als er publiek is, waar zijn poppen op kunnen reageren. Het bijzondere improvisatietalent is dan ook onmisbaar. Dat is de reden waarom elke voorstelling anders is en waarom een productie in de loop der tijden verandert. Maar het is altijd weer een feestje!

• Toegang: gratis
  • Toegangsbewijs: aan de balie of via onderstaande button.

Deze activiteit is onderdeel van de Kinderboekenweek (3-14 oktober). Thema dit jaar is 'Vriendschap'.  Bekijk hier het totaalprogramma.