Zoek een activiteit

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | erasmus, workshop

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

09 Dec

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijks leven: liefde, vriendschap, werk. Dat doen we bij deze nieuwe serie filosofische workshops. Het thema deze week: de ware liefde (socratisch gesprek).

Wat is het goede leven? Wat kunnen we zelf doen om ons leven vorm te geven? En om goed oud te worden? Dr. Peter Harteloh (praktijkfilosoof) en dr. Jan de Bas (cultuurhistoricus) dagen je uit om mee- én tegen te denken en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en/of foto-opdrachten in een kleine groep. Elke editie is los te volgen.

Over het thema: de ware liefde (socratisch gesprek)
Voor Erasmus viel de betekenis van liefde nauwelijks te beschrijven. In verschillende van zijn geschriften probeert hij toch de betekenis te duiden. Tijdens een socratisch gesprek gaan we te rade bij elkaar. Wat is volgens ons de ware liefde? Het interactieve gesprek wordt gevoerd volgens de regels zoals deze zijn opgesteld door de filosoof Nelson.

  • Locatie: 3e verdieping
  • Toegang: leden €5, niet-leden €7,50, inclusief koffie en thee. Max 20 deelnemers per editie.

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door de Erasmus Experience. De Erasmus Experience gaat over jou, doe het samen, leer elkaar kennen.

Bestel tickets