Zoek een activiteit

Van 19:30 tot 20:30 | | bibliotheekcollege

Bibliotheekcollege: Stadsnatuur in Rotterdam

14 Maa

De Rotterdamse tweelingbroers en biologen Kevin en Marvin Groen zijn gek van de Rotterdamse stadsnatuur. Tijdens dit Bibliotheekcollege nemen ze je figuurlijk mee de stad in en tonen de pracht van de stadsnatuur!

Veelal wordt gedacht dat stad en natuur niet samengaan, maar niets is minder waar. Stadsnatuur is booming! Tegenwoordig kent de stad meer soorten natuur dan het platteland. Rotterdam telt er wel tienduizend. Het citaat van Jules Deelder prijkend op de Nieuwe Binnenweg is dan ook wel erg kort door de bocht. Zo’n enorme diversiteit aan stadse soorten is gewoonweg zonde om te negeren. Als je er op let, gaat er een wereld voor je open. Van grijze zeehonden tot aan exotische schildpadden en sluwe stadsvossen; je kan er zo maar oog in oog mee staan midden in de stad. Maar ook de meer algemenere soorten, zoals bijvoorbeeld de spreeuw, zijn niet uit het stadsbeeld weg te denken. Net als bij de mens vormt de stadsnatuur een smeltkroes van bijzondere verhalen, afkomsten en culturen. Biologen Kevin en Marvin Groen nemen je tijdens dit Bibliotheekcollege figuurlijk mee de stad in en tonen de pracht van de stadsnatuur. Want het imago van het ‘stadsdier’ is niet al te best en een beetje waardering voor deze pioniers is zeker op zijn plaats!

Kevin en Marvin heten niet alleen Groen, maar zijn het ook: ze dragen de natuur een warm hart toe. De tweelingbroers trokken van jongs af aan samen de natuur in om vogels te kijken of in sloten te peuren. Niet verwonderlijk dat ze allebei bioloog zijn geworden. Kevin is moleculair bioloog en doet promotieonderzoek in Leiden. Marvin studeert binnenkort af als (vogel)ecoloog aan de Universiteit Wageningen. De broers hebben ook een rubriek op Vroege Vogels TV.

Deze activiteit is onderdeel van de Boekenweek. Bekijk het volledige Boekenweekprogramma hier.

• Locatie: Bibliotheektheater
  • Toegang: Gratis, wel reserveren