Zoek een activiteit

In gesprek met Bert Keizer, Hugo Borst en Carin Gaemers

Van 20:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek | Grote namen, Theater, Kaartverkoop, Zorg

In gesprek met Bert Keizer, Hugo Borst en Carin Gaemers

24 Jan

Verpleeghuisarts, filosoof en schrijver Bert Keizer, Hugo Borst en Carin Gaemers gaan onder leiding van Jeroen S. Rozendaal met elkaar in gesprek over levenskeuzes, het ongemak en de schoonheid van het ouder worden.

Oud worden we (hopelijk) allemaal. En dat geeft gedoe. Dan hebben we het niet over een rollator hier en een schoonmaakhulp daar, maar over je innerlijke verandering als mens. Bert Keizer is verpleeghuisarts en filosoof. Hij is werkzaam bij de Levenseindekliniek en schrijver van de bestseller Tumult bij de uitgang - Lijden, lachen en denken rond het graf. Hierin deed hij verslag van alles wat we denken, hopen, vrezen, overwegen en idioot vinden rond de sterfelijkheid van de mens. Als geen ander zijn ook schrijver Hugo Borst en Carin Gaemers door dit thema gegrepen. In 2015 verscheen Borst’s boek Ma over zijn dementerende moeder. Een jaar later, in 2016, schreef hij samen met Carin Gaemers een brief naar staatssecretaris Van Rijn over de ondermaatse ouderenzorg in Nederland. Deze brief werd in oktober 2016 gevolgd door een manifest 'Scherp op ouderenzorg' met tien punten om de ouderenzorg te verbeteren. Voor hun inzet kregen ze de Machiavelliprijs 2016 en de Issue Award 2017.

Bezoekers die werkzaam zijn in de (mantel)zorg kopen tegen een gereduceerd tarief een ticket. Koop je kaartje van tevoren online en neem op de avond zelf een bewijs hiervan mee, bijvoorbeeld een bedrijfspas of een visitekaartje.

Meer filosoferen in de bibliotheek? Bezoek de gratis Erasmus Experience op de 3e verdieping!

• Locatie: Bibliotheektheater
  • Tickets: v.a. €7,50 via onderstaande button