Zoek een activiteit

Van 20:00 tot 21:00 | Centrale Bibliotheek | Gratis, Kaartverkoop, Volwassenen

Uitreiking Beste Rotterdamse Boek 2017

22 Nov

Wie wint de prijs voor het Beste Rotterdamse Boek? Kom het te weten bij de uitreiking in het Bibliotheektheater!

De genomineerde boeken zijn:

• Wilfried de Jong met Zweefduik
  • Hester Knibbe met As, vuur
  • Ernest van der Kwast met Het wonder dat niet omvalt
  • Ester Naomi Perquin met Meervoudig afwezig
  • Jan Postma met Vroege werken

De jury bestaat uit Raoul de Jong (Rotterdams auteur én prijswinnaar van de vorige editie), Mariska Verhulst (artistiek leider van festival Duizel in het Park) en Theo Kemperman (directeur van Bibliotheek Rotterdam). De drie juryleden bepalen samen met de publieksstem het uiteindelijke oordeel en de winnaar van het Beste Rotterdamse Boek 2017. Het publiek kon de hele maand oktober stemmen.

Prijs
De winnaar van het Beste Rotterdamse Boek krijgt een oorkonde waaraan een geldbedrag van 1000 euro is verbonden. De presentatie is in handen van Evita de Roode en stadsdichter Derek Otte brengt een ode aan de vijf titels. DJ Okkie is ook van de partij.

• Locatie: Centrale, Bibliotheektheater
  • Toegang: gratis, maar reserveer een plekje door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onderstaande button.

Het Beste Rotterdamse Boek wordt georganiseerd door Bibliotheek Rotterdam en Boekhandel v/h Van Gennep. In aanmerking voor nominatie komen alle boeken (romans en poëzie) die zijn geschreven door Rotterdamse auteurs of zich afspelen in (de regio) Rotterdam. De boeken uit deze editie van het Beste Rotterdamse Boek zijn uitgegeven in de periode juli 2015 tot juni 2017.