Zoek een activiteit

Expo: Vision of their Future

Van 00:00 tot 00:00 | Delfshaven | Gratis, Expo

Expo: Vision of their Future

06 Okt / 06 Nov

Een bijzondere fototentoonstelling die antwoord geeft op de vraag hoe Rotterdamse meiden hun toekomst zien.

In het project Vision of their Future, dat door de gemeente Rotterdam gefinancierd is, hebben 12 jonge vrouwen ontdekt welke keuzes zij hebben voor de toekomst en of ze deze zelf kunnen en mogen maken. Welke invloeden, zoals thuissituatie, traditie en vrienden, spelen er die hun keuzes kunnen beïnvloeden? Hoe kunnen de meiden zich 'empoweren' om erachter te komen wat zij zelf willen?

De Fotovakschool Rotterdam heeft de meiden een fotografiecursus aangeboden om beter om te kunnen gaan met de camera en het vertellen van hun verhaal door het gebruik van beelden. Hiernaast heeft een empowermenttraining ze geholpen om hun ambities te visualiseren. De fototentoonstelling geeft weer hoe de Rotterdamse meiden hun toekomst zien. De 24 foto's illustreren keuzevrijheid en zelfbeschikking.

Parallel aan de tentoonstelling nodigt stichting me & society scholen uit om langs te komen. Niet alleen om de foto’s te bekijken, maar ook om de discussie rondom keuzevrijheid en zelfbeschikking bespreekbaar te maken en hierover met elkaar in gesprek te gaan.

  • Toegang: gratis