Zoek een activiteit

Boek & Meester #12: Tom Lanoye

Van 20:00 tot 21:00 | Centrale Bibliotheek | Leren/lezen, Kaartverkoop, Interview

Boek & Meester #12: Tom Lanoye

27 Sep

Tijdens de twaalfde editie van Boek & Meester ontvangt Ernest van der Kwast de Vlaamse schrijver Tom Lanoye. Zijn nieuwe boek Zuivering staat centraal.

Boek & Meester is een literatuurprogramma, waarin steeds één (inter)nationale auteur centraal staat, met deze keer Tom Lanoye. Interviewer Ernest van der Kwast gaat met hem in gesprek over zijn nieuwste boek, maar ook over schrijverschap en idealen. Er is voordracht, ruimte voor vragen uit het publiek en uiteraard signeert Lanoye na afloop zijn boeken.

Over de schrijver
Tom Lanoye (1958) woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Hij staat bekend als romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer. Hij is vertaald in meer dan vijftien talen, er zijn stukken van hem gespeeld in twintig landen en op zijn palmares staan bestsellers als Kartonnen dozenSprakeloos en Gelukkige slaven. In 2012 schreef hij het Boekenweekgeschenk Heldere hemel en in 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs.

Over Zuivering
Gideon Rottier is een Einzelgänger met een bizar beroep. Hij maakt huizen schoon na branden, overstromingen of bloederige zelfmoorden. Zijn nieuwe collega, een vluchteling genaamd Youssef, redt hem het leven. In ruil belooft Gideon de zorg op zich te nemen van Youssefs gezin – moeder, dochter en zoontje. Youssef wil voor hen opnieuw een veilig onderkomen zoeken. Dit keer buiten Europa, dat met de dag vijandiger en gewelddadiger wordt.
Terwijl zijn vertrokken collega steeds minder van zich laat horen, moet Gideon samenleven met een gezin waar hij nooit om heeft gevraagd.

• Toegang: €10,- / €7,50 voor leden van de bibliotheek
  • Tickets: via Boek & Meester