Zoek een activiteit

Van 12:30 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | Gratis, Kaartverkoop, Jongeren, YA

Young Adult 010 #YA010

23 Sep

Ben jij een echte boekenverslinder? Kom dan naar Young Adult 010 en ontmoet je favoriete YA-auteur, boekenblogger of uitgeverij en scoor een mooi boek! Deze tweede editie komen Cis Meijer, Buddy Tegenbosch en Jen Minkman langs.

Lees jij veel en ben je benieuwd naar de wereld achter het boek? Of wil je gewoon even praten met je favoriete auteur? Dan is dit je kans! Tijdens #YA010 beantwoorden YA-schrijvers, bloggers én uitgeverijen al je vragen tijdens echte speeddates. Met een klein groepje ga je langs bij de tafel van onder anderen Cis Meijer, Buddy Tegenbosch, Jen Minkman én Kelly en Manon van Bright Blue Books. Silvana Sodde van literair curcuscentrum The Writer's Guide (to the Galaxy) verzorgt daarnaast een korte cursus creatief schrijven.

Omdat we je natuurlijk niet zonder goodies of boeken naar huis laten gaan kun je je eigen boeken ruilen met andere YA-liefhebbers en boeken (en gadgets) kopen van de bieb of uitgeverij Storm Publishers. Jen Minkman verkoopt zelf haar nieuwste boeken. Ook krijg je een goodiebag mee naar huis die gevuld is met allerlei goodies. Tijdens het daten, ruilen of kopen van boeken verzorgen de Kunstbende en Roots en Routes live muziek!

Programma 23 september
12.30 – 13.00 uur      Inloop & welkom
13.00 – 15.00 uur      Speeddaten met YA-auteurs en boekbloggers
15.00 – 16.00 uur      Boekverkoop door Donner, signeren & live-muziek

Over de auteurs
Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar ook als beeldeditor. Met Val schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014. Cis Meijer woont in Amsterdam met haar man en dochter, en ze houdt van kunst, pure chocolade en Parijs.

Buddy Tegenbosch wordt in 1975 in Eindhoven geboren. In 1993 doet hij eindexamen en gaat hij naar de Sportacademie die hij in vier jaar afrondt, waarna hij besluit om niet gymleraar, maar piloot te worden. Hij volgt zijn luchtvaartopleiding aan de Nationale Luchtvaartschool. Sinds 2000 is hij werkzaam bij Lufthansa in Duitsland. Wanneer hij in het buitenland verblijft voor zijn werk stort hij zich het allerliefst op het schrijven. Van Buddy Tegenbosch verscheen bij Van Goor: Pokerface, Oog om oog en binnenkort Livestream.

Jen Minkman (1978) schrijft chicklit en young adult-boeken voor uitgeverijen Dutch Venture Publishing en Storm Publishers. Jen werd geboren in Alphen aan den Rijn en verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Den Haag voor haar studie aan de Haagse Hogeschool. Na een uitwisseling, stage en masterstudie in Salzburg, Brussel en Cambridge kwam ze terug naar Den Haag en werd lerares Engels op een middelbare school. In haar vrije tijd speelt ze piano, gitaar of viool. Ook leest ze het liefst honderd boeken per jaar, en bij voorkeur schrijft ze er ook een paar! Vaak maakt ze zelf een soundtrack bij haar boeken, omdat muziek altijd een belangrijke rol voor haar speelt bij creativiteit. Tot dusver zijn haar boeken verschenen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees en Afrikaans.

Kelly en Manon zijn 23 en 27 jaar, komen uit het altijd gezellige Brabant, zijn beste vriendinnen en we hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Daar kwamen zij er al vrij snel achter (het eerste half uur al eigenlijk) dat ze beiden gek zijn op alles wat met boeken te maken heeft. Boeken, schrijvers, boekenleggers, boekengoodies, boekenevents... Hier schrijven ze dus ook over op hun blog Bright Blue Books! Ook beheren ze samen met een paar anderen boekennerds de Facebookpagina Young adults boeken en series.

Over Young Adult 010
De nieuwe reeks Young Adult 010 speelt in op de populariteit van het YA-genre.
Op 20 mei vond de eerste editie plaats in de Centrale bibliotheek. Meld je hier aan voor het Facebookevent.

• 23 september: Centrale
  • 18 november:  IJsselmonde
  • 27 januari '18: Overschie
  • 17 maart ’18: Feijenoord
  • 26 mei ’18: Centrale

• Toegang: gratis
  • Locatie: Jongerenvloer (1e verdieping)
  • Tickets:aanmelden via onderstaande button

Deze activiteit is onderdeel van de Jongerenmaand.