Zoek een activiteit

Van 10:00 tot 11:30 | Centrale Bibliotheek | taalcafé

Taalcafé Blaak

22 Nov

Wil je graag samen met anderen de Nederlandse taal oefenen en ervaringen uitwisselen? Kom dan langs bij Taalcafé Blaak.

Tijdens het Taalcafé ga je samen met vrijwilligers aan de slag om je taalvaardigheid in het Nederlands te verbeteren. Door veel samen te praten, word je sterker in de Nederlandse taal. Het gesprek gaat over actuele onderwerpen uit de krant of het dagelijkse leven, maar natuurlijk kun je ook zelf een gespreksonderwerp kiezen. Liever samen lezen? Dat kan ook! Geniet tijdens het Taalcafé ook van een lekker bakje koffie of thee.

Taalcafé Blaak is er voor iedereen die de Nederlandse taal wil oefenen en is helemaal gratis!

Bij het Taalinformatiepunt (TIP) op de 1e verdieping van Bibliotheek Rotterdam Blaak, kan iedereen met een taalvraag terecht. Getrainde vrijwilligers zijn op de hoogte van het taalaanbod Nederlands in heel Rotterdam en kunnen bezoekers doorverwijzen naar een taalcursus die aan de individuele taalbehoefte voldoet. Vanaf 4 oktober 2017 worden de openingstijden uitgebreid. Woensdagochtend is het TIP voortaan, net als op de maandagmiddag, gelijktijdig open met het Taalcafé.  Bezoekers -met een andere taalvraag dan het Taalcafé hen kan bieden-  kunnen nu direct doorverwezen worden naar het TIP.

• Toegang: gratis
  • Locatie: 1e verdieping

Taalcafé Blaak – iedere maandag van 13.00 – 14.30 uur en iedere woensdag van 10.00 – 11.30 uur.

Het Taalinformatiepunt - maandag, dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur;  woensdag van 10.00 tot 17.00 uur. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: Het Taalcafé is een groot succes! Bibliotheek Rotterdam biedt inmiddels taalcafés aan op 10 locaties in Rotterdam! De taalcafés in de Centrale Bibliotheek worden zo goed bezocht dat wij helaas een maximum aantal deelnemers moeten gaan instellen. Daarom zullen wij tijdens het taalcafé op maandagmiddag en op woensdagmorgen niet meer dan 70 deelnemers toelaten. Wie het eerst komt mag aansluiten. Als er al 70 deelnemers zijn, dan zullen wij u helaas vragen om een andere keer terug te komen of een van onze andere taalcafés te bezoeken. Bedankt voor uw begrip!