Zoek een activiteit

Van 10:00 tot 20:00 | Centrale Bibliotheek | Gratis

Erasmus Experience

27 Dec / 29 Sep

Een aanrader voor jong (vanaf 9 jaar) en oud. Kom langs en ervaar de Erasmus Experience.

Met de Erasmus Experience word je actief aan het denken gezet over jezelf en de wereld en ervaar je dit door de ogen van Erasmus. Taal, gedrag, geloof en humor zijn hierbij belangrijke inhoudelijke thema’s. De Erasmus Experience is twee-talig: Nederlands en Engels en dus ook geschikt voor internationaal publiek. Daarnaast is toegang helemaal gratis.

Desiderius Erasmus Roterodamus, wie was dat nou?
Voor de stad Rotterdam beheert de bibliotheek een erfgoedcollectie van ongeveer 30.000 werken. Hiervan zijn zo’n 5.000 werken van, door en over Erasmus. Zijn allereerste gedrukte publicatie verscheen in 1495. De humanist identificeerde zich met zijn geboortestad Rotterdam en noemde zichzelf Desiderius Erasmus Roterodamus. Met zijn gedachtegoed heeft Erasmus door de eeuwen heen grote invloed gehad op geloof, onderwijs, politiek, literatuur, cultuur en wetenschap. Eén van zijn bekendste werken is ‘De Lof der Zotheid’, waarin hij de spot drijft met mens en maatschappij.

• Toegang: Gratis