Zoek een activiteit

Van 10:00 tot 20:00 | Centrale Bibliotheek | Gratis, Kerstvakantie

Erasmus Experience

27 Dec / 29 Sep

Een aanrader voor jong (vanaf 10 jaar) en oud. Kom langs en ervaar de Erasmus Experience.

Op de 3e etage van de Centrale Bibliotheek vind je de Erasmus Experience. Een permanente tentoonstelling waarin je actief aan het denken wordt gezet over jezelf en de wereld om je heen. Kom langs en leg jouw mening en ideeën naast die van Erasmus. Chat over de onderwerpen taal, geloof en gedrag. Misschien ben je het eens met Erasmus, misschien niet. Maar een ding is zeker: je zult er scherper door gaan denken.

Voor de stad Rotterdam beheert de bibliotheek een erfgoedcollectie van ongeveer 30.000 werken. Hiervan zijn zo’n 5.000 werken van, door en over Erasmus. Deze werken vormen de basis van de Erasmus Experience. Meer informatie kijk op  erasmushoudtjescherp.nl

Desiderius Erasmus is een wereldberoemde filosoof en Rotterdammer die vijfhonderd jaar geleden leefde. Zijn boeken hebben de wereld veranderd en waren van grote invloed op de vrije samenleving waarin wij nu leven.

• Toegang: Gratis

De Erasmus Experience is twee-talig: Nederlands en Engels en dus ook geschikt voor internationaal publiek.