×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 263 niet laden

Zoek een activiteit

Kinderboekenweekfeest: Kom erbij!

Van 12:00 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek

Kinderboekenweekfeest: Kom erbij!

07 Okt

Hoera! Zondag 7 oktober vieren wij het grote Kinderboekenweekfeest in de Centrale Bibliotheek. Kom je gezellig langs?

Op zondag 7 oktober 2018 is het weer tijd voor het grote Kinderboekenweekfeest in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Van 12.00 tot 17.00 uur wordt de Centrale Bibliotheek omgetoverd tot één groot festival met activiteiten rond het thema van de Kinderboekenweek 2018: Vriendschap. Dus, kom gezellig langs met je vrienden en feest mee! Er zijn diverse workshops en activiteiten en natuurlijk komen er bekende kinderboekenschrijvers en illustratoren (o.a. Jill) langs! Bekijk hier het blokkenschema om je dagje uit te plannen. 

Het feest opent met het Kinderboekenweeklied dat onder leiding van ZangExpress wordt gezongen door een groot kinderkoor. Zing ook gezellig mee! Na het startsein ontmoet je een groot aantal schrijvers en illustratoren in levende lijve. Wat dacht je van Jill (bekend van Zapp en Youtube), Jaap Robben, Benjamin Leroy, Ted van Lieshout, Philip Hopman, Marjet Huiberts, Henriette Boerendans, Marc ter Horst en Geert Jan Roebers.  Vraag ze het hemd van het lijf en schuif direct aan bij een van de optredens,  -workshops of spelletjes. Neem ook hun boeken mee, want dan kun je het direct laten signeren bij de Boekenmarkt van de Kleine Kapitein of Boekhandel v/h Gennep. Hier kun je natuurlijk ook een nieuw boek kopen. 

Jeugdtheater: Ridder Florian (4+) VOLGEBOEKT**
In het Bibliotheektheater een grappige voorstelling over bang zijn voor van alles, maar toch de moed hebben om te proberen. Naar het gelijknamige prentenboek van Marjet Huiberts en Philip Hopman. Toegang is gratis, maar haal wel snel een toegangsbewijs, want vol=vol.

Grijze Jager Special (8+)
Ben jij fan van de boeken over de Grijze Jager? Ga dan samen met je vriend(in) op avontuur. Kom boogschieten, touwtrekken, doe mee aan de estafette, speel het bordspel of doe de quiz. Je kunt mooie prijzen winnen! Bij iedere activiteit krijg je een kraal voor je armband. Ook de Grijze Jager-fanclub is aanwezig voor al je vragen.

Wat vind jij?
‘Vrienden delen alles’, schreef Erasmus ooit. Ben je het daarmee eens? Doe de Erasmus Experience, chat met Erasmus en ontdek je mening! (8+) Houd je van denken, tekenen en schrijven? Doe dan mee aan de workshop Vriendenboekjes maken. Welke vragen wil jij aan je vrienden stellen? En wat wil je zelf graag vertellen aan je vriend(in)? (8+)*Of maak een foto in de Erasmus Photobooth en stuur ‘m naar je vriend(in)! (AL)

Kom op voor de rechten van kinderen
Unicef komt op voor de rechten van kinderen over de hele wereld. Jij toch ook? Doe mee aan de Kinderrechtenbingo of  de speciale verrassingsactiviteit, want iedereen hoort erbij!

En verder...

 • Programmeer en versier je eigen tekenrobot en maak samen een grote tekening in onze nieuwe Maakplaats (8+)*
 • Escaperoom Welke groep weet in het donker het snelst de code te kraken? (6+)
 • Workshop toneelspelen door Hofplein Rotterdam: samen spelen is leuker! (6+)*
 • Workshop Kinderstreken door het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Probeer muziekinstrumenten uit en maak samen muziek. (5+)*
 • Workshop Beatbox. Neem geluidjes op met een loop-pedaal. (4+, 7+, 10+)*
 • Optreden door het Intermezzo ensemble van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut o.l.v. Katja Dirven
 • Snailmail. Stuur een kaart naar je vrienden of hang hem op de vriendenmuur.
 • Doe het waterspel van Rotterdam lekker Fit!
 • Knutsel iets voor een vriend(in) bij Scrap!
 • Laat je schminken en verander in je liefste dierenvriendje.
 • Luister samen naar muziek in de duo-luisterstoel van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
 • Koop de mooiste boeken over vriendschap en laat ze signeren bij de Boekenmarkt van De Kleine Kapitein en Boekhandel v/h Van Gennep. (AL)

Voor de kleintjes:
Ga op de foto met Dikkie Dik en Gonnie!

Gratis
Alle activiteiten zijn gratis, maar voor sommige activiteiten heb je een ticket nodig. Deze zijn aangegeven met een sterretje,
*Deze tickets zijn een uur voor aanvang verkrijgbaar bij het festivalsbalie in de hal van de Centrale Bibliotheek.
** Tickets voor de theatervoorstelling kun je nu al kopen.

Kinderboekenweek
Het grote Kinderboekenweekfeest is onderdeel van de Kinderboekenweek, die plaatsvindt van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober 2018. Dit jaar staan boeken over vriendschap centraal met als motto: Kom erbij! 
Benieuwd naar het totaalprogramma? Bekijk het hier: https://bit.ly/2wGIu8p


 Het Kinderboekenweekfeest is georganiseerd in samenwerking met o.a. Uitgeverij Gottmer,  Hofplein Rotterdam, Rotterdam Lekker Fit, Scrap, ZangExpress, MuziekWeb, De Kleine Kapitein, Boekhandel v/h Van Gennep, Hellendaal Instituut, Unicef en de Grijze Jager Fanclub.