Zoek een activiteit

Van 10:00 tot 17:30 | Hoogvliet | gratis

Expositie Vreemde Vogels

04 Sep / 31 Okt

Absurde werelden die je laten glimlachen in de expositie Vreemde vogels van Fleur Kooiman.

In de expositie Vreemde vogels toont fotografe Fleur Kooiman een diversiteit aan foto’s en illustraties: ironische zelfportretten, met de nodige zelfspot, worden gecombineerd met nieuw werk. De expositie bestaat uit illustraties van zelfverzonnen vogels, gecombineerd met vrolijke poëzie. De achterliggende gedachte is dat deze vogels, net als mensen, hun eigen uitgesproken karaktertrekken hebben. Buitengewoon, zou je kunnen zeggen. Niemand is tenslotte ‘normaal’. Deze vogels dus ook niet. De eigenschappen zijn herkenbaar, soms grappig en in een diepere laag gaat het over onderlinge acceptatie. In oktober verschijnt een kinderboek met deze vreemde vogels. Kaarten, het boek en posters zijn in de bibliotheek en online verkrijgbaar.

Over Fleur Kooiman
In 2005 startte Fleur Kooiman haar freelance carrière als fotografe en in 2007 studeerde ze af aan de Akv/St Joost academy. Fleur maakt het liefst heldere, kleurrijke foto's. Ze creëert regelmatig een absurde, nieuwe wereld, die je laat glimlachen. Daarnaast maakt ze graag illustraties met potlood, inkt of aquarel, schrijft ze poëzie en korte verhalen over het leven van alledag. Ze houdt van een ironische twist en hoopt dat haar opgewekte blik aanstekelijk werkt.

De expositie is tot eind oktober vrij te bezichtigen tijdens de openingstijden van locatie Hoogvliet.

• Toegang: gratis
  • Aanmelden: niet nodig