Zoek een activiteit

Van 10:00 tot 20:00 | Centrale Bibliotheek | pride

Tentoonstelling With Pride '40 jaar LHGBTI strijd'

09 Sep / 30 Sep

De stichting IHLIA LHGBT Heritage presenteert With Pride. Een tentoonstelling waarin de strijd voor lhbti-emancipatie van de afgelopen veertig jaar centraal staat.

Drie thema's staan centraal deze tentoonstelling: Starting a Movement, Claiming Rights en Black Queer. Bijzondere stukken uit de collectie van IHLIA en persoonlijke verhalen vanuit de gemeenschap scheppen een beeld van wat de emancipatiestrijd heeft opgeleverd voor lhbti’ers en voor de samenleving als geheel. IHLIA LGBT Heritage houdt zich bezig met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie op het terrein van de lhbti-gemeenschap.

Eind 2018 bestond IHLIA veertig jaar en dit jubileum werd gevierd met deze tentoonstelling.

• Locatie: Centrale hal, begane grond
  • Toegang: gratis

Rotterdam Pride 2019 vindt van 22 t/m 29 september plaats op diverse locaties in de stad. Andere activiteiten in de Bibliotheek Rotterdam in het kader van Rotterdam Pride vind je hier.

Foto: Henny Henriet