Zoek een activiteit

Workshop Minecraft: Atlantik Wall - Bunkers (9+)

Van 14:00 tot 16:30 | Hoek van Holland | mediawijsheid, zomervakantie

Workshop Minecraft: Atlantik Wall - Bunkers (9+)

27 Aug

Speel je Minecraft en wil je eens iets ander bouwen in deze wonderbaarlijke wereld? Kom dan naar de bibliotheek!

Tussen 1940 en 1945 bouwde Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie: de Atlantikwall. De Atlantikwall liep van Noorwegen tot de grens met Spanje. De verdedigingslinie werd nooit afgemaakt, omdat voor die tijd de geallieerden al een einde maakte aan de Tweede Wereldoorlog. De Atlantikwall liep ook langs de Nederlandse kust, en er zijn nog steeds resten van te zien. Op verschillende plekken staan er nog (resten van) bunkers.

Bouw samen met andere Minecrafters de ‘Marine Seeziel-Batterie Scheveningen Nord’ na. Dit is een bunkercomplex, inclusief ondergrondse gangen en kanonnen. Je doet dit aan de hand van oude foto’s en beschrijvingen.
Tijdens de workshop werk je samen met iemand anders. Leer nieuwe Minecraft-vrienden kennen of geef je meteen samen op.

Belangrijk!

Geef je alleen op als je al vaker Minecraft hebt gespeeld en weet hoe het spel werkt.

• Toegang: leden; gratis, niet-leden; €2,50
  • Aanmelden: via onderstaande button of in de bibliotheek