Zoek een activiteit

Ask Anything Summerclass: Ouassima Tajmout

Van 19:00 tot 20:30 | Centrale Bibliotheek | ondernemen, hiphop, jongeren

Ask Anything Summerclass: Ouassima Tajmout

19 Jul

Altijd al willen weten hoe een baan in de media- of muziekindustrie eruit ziet? Laat je tijdens de Ask Anything Summerclass inspireren door ervaren professionals!

Wat is er achter de schermen allemaal nodig om muziek te maken of een show neer te zetten? Of wil je weten wat een A&R manager doet en hoe je een succesvolle presentator wordt? Kom tijdens de zomermaanden naar de bibliotheek en stel jouw vragen aan ervaren professionals. Ask Anything spreekt voor zich: vraag alles wat je wilt over de desbetreffende functie, beroep en branche. Zij helpen jou graag verder op weg!

Ouassima Tajmout
Alle jongeren in Nederland kennen Ouassima Tajmout. Ze brak door via radiozender FunX, waar ze na een tijdje radio maken al snel voor de camera stapte. Online is zij nu één van de bekendste presentatoren van Nederland. Ze interviewde voor FunX de grootste (inter)nationale sterren zoals Cardi B, French Montana en J. Balvin. Grote kans dat je haar stem wel eens gehoord hebt, want op Spotify nam Ouassima vele voice-overs voor haar rekening. “Ik hoor mezelf soms voorbijkomen als ik in de sportschool zit, dat is heel grappig.”

Buiten de muziekwereld komt Ouassima’s persoonlijke passie nog meer tot leven. Ze voetbalde tot haar 21e op landelijk niveau, maar moest door een blessure het veld verlaten, maar de vechtersmentaliteit van een topsporter zit diep in haar roots en tekent haar carrièrepad tot nu toe. Zo presenteert ze meerdere kickbox evenementen en programma’s, en interviewde ze Rico Verhoeven, Jamal Ben Saddik, Murthel Groenhart en vele andere bekende kickboxers. Zelf is ze zeker ook niet bang om regelmatig de handschoenen aan te trekken.

De toekomst ziet er zonnig uit voor Ouassima. Momenteel is ze presentatrice van FIRST (Ziggokanaal 13 en Youtube) en onlangs won ze seizoen 1 van het programma Hooligirls op Spike TV. Hierin zag de kijker Ouassima al haar grenzen verkennen én verleggen. Haar mentaliteit en doorzettingsvermogen waren dermate indrukwekkend dat ze vanaf november als presentatrice van datzelfde programma te zien is. “Nu hoef ik niet meer al die zware tests te doorstaan, maar ik zou het zo weer doen hoor!”. Ouassima stond op 15 februari 2019 in de ring bij Boxing Influencers.

  • Toegang: gratis voor leden, €2,50 voor niet-leden
  • Locatie: Desideriuszaal, 1e verdieping
  • Aanmelden: via Eventbrite