Zoek een activiteit

Van 15:00 tot 16:30 | Centrale Bibliotheek | grote namen, schrijversbezoek

Grote Naam: Griet Op de Beeck

29 Sep

Niemand minder dan Griet Op de Beeck is te gast in het Bibliotheektheater en vertelt o.a. over haar overweldigende nieuwe roman Let op mijn woorden.

Griet Op de Beeck is schrijfster. Al heeft ze jarenlang moed moeten verzamelen om dat ook te durven zijn. In 2013 debuteerde ze met Vele hemels boven de zevende. Het boek werd enthousiast onthaald door de pers en genomineerd voor de AKO literatuurprijs, de Academia literatuurprijs en De Bronzen Uil en het won De Bronzen Uil publieksprijs. Het werd een bestseller. Een kleine twee jaar later verscheen Kom hier dat ik u kus, een roman die door het boekenpanel van DWDD verkozen werd tot boek van de maand, wat Griet Op de Beeck definitief op de kaart zette als een schrijfster die is gekomen om te blijven. De verhalenbundel Gij nu (2016) schoot meteen na verschijnen door naar de top van de bestsellerlijsten. Zowel Kom hier dat ik u kus als Gij nu werden genomineerd voor de NS Publieksprijs. In de zomer van 2017 waren er van haar drie titels opgeteld meer dan 750.000 exemplaren verkocht. Haar boeken worden vertaald naar het Engels, het Duits, het Frans, het Arabisch, het Tsjechisch, het Afrikaans en het Japans. Van haar drie eerste boeken werden de filmrechten verkocht. In de zomer van 2016 was ze te gast in het VPRO programma Zomergasten. In 2018 viel Griet de eer te beurt om het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten te schrijven.

Griet werkt momenteel aan een trilogie, waarvan het eerste deel Het beste wat we hebben in september 2017 is verschenen. Let op mijn woorden verschijnt in september 2019 en is het tweede deel, al is het ook perfect autonoom te lezen.

Over Let op mijn woorden

Let op mijn woorden is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt. Zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Over de onontkoombaarheid van verlies en het belang van blijven zoeken. Over de angst om te dromen en een diep verlangen naar beter dat misschien wel bestaat voor wie weigert op te geven. Misschien. Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht.

Griet beperkt zich in haar lezingen nog nooit tot één boek, dus naast het nieuwe boek, zal ook haar eerdere werk aan bod komen. Zij draagt in het Bibliotheektheater voor uit eigen werk en vertelt over het leven en hoe dat te overleven, waarbij zij langs de thema's uit haar boeken scheert. Na afloop zijn Let op mijn woorden en de andere boeken van Griet te koop in de foyer bij Boekhandel Donner en signeert zij graag jouw exemplaar.

• Toegang: v.a. €12,50
  • Locatie: Bibliotheektheater (begane grond)
  • Aanmelden: aan de balie of via onderstaande button

Foto: Ester Gebuis