Zoek een activiteit

Snuffellezen

Van 16:00 tot 17:00 | IJsselmonde | jeugd, zomervakantie

Snuffellezen

19 Aug

Sommige kinderen uit groep 4 t/m 8 verliezen het plezier in lezen. Bijvoorbeeld doordat ze voorlezen moeilijk vinden. Om die reden is Snuffellezen opgezet. Door kinderen wekelijks te laten voorlezen aan de therapiehonden in opleiding Ralf of Bickel leren ze op een aangename manier beter hardop voorlezen.

Ralf en Bickel luisteren aandachtig naar de verhalen die kinderen voorlezen, maar geven natuurlijk geen commentaar. Dat verlaagt de druk om te presteren. Kinderen zijn daardoor meer ontspannen. Bovendien worden de kinderen een soort leerkracht voor de hond. Zij kunnen immers iets wat de hond niet kan, namelijk lezen!

Snuffellezen is onder andere bedoeld voor zwakke lezers of kinderen met autisme, hoogbegaafdheid, ADHD, gedragsproblemen, faalangst of een zeer laag zelfvertrouwen. Maar in principe is iedereen welkom

Lijkt je dit wel wat? Voorlezen aan een lieve hond die je met zijn trouwe hondenogen aankijkt en die je natuurlijk aan het eind even een knuffel mag geven? Schrijf je dan in bij de balie. Je krijgt dan een kwartiertje de tijd. Als je zes keer bent geweest ontvang je een certificaat!

  • Toegang: Gratis
  • Inschrijven: Aan de balie van de bibliotheek

Evenementen herhalingen