Zoek een activiteit

Van 15:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | erasmus, gespreksstoelen

Erasmusgesprek #1: het koningshuis

20 Apr

Kroontje op of kroontje... Luister naar de meningen van Dorine Hermans (schrijfster, publiciste) en Paul Rem (senior conservator van Paleis Het Loo) en laat weten wat jij vindt!

‘Erasmusgesprek’ is de titel van een nieuwe gespreksserie in de traditie van filosoof Erasmus. Vrij vertaald: ‘We hoeven het niet eens te worden. Maar laten we wel in gesprek blijven en naar elkaar luisteren. Zo zorgen we hopelijk voor meer begrip voor elkaar’. Dit jaar vinden er vier edities plaats. Iedere keer staan gesprekken over een actueel en maatschappelijk thema centraal.

In verband met de naderende Koningsdag gaat de eerste editie over het koningshuis. Dorine Hermans (schrijfster, publiciste) en Paul Rem (senior conservator van Paleis Het Loo) nemen plaats op de  Erasmusstoelen en gaan hierover in gesprek. Moet het koningshuis blijven, afgeschaft worden of is het niet zo zwart wit? Tipje van de sluier: niet over alles zijn zij het eens...

Over Dorine Hermans
Historica Dorine Hermans schrijft in de Volkskrant en NRC over het koningshuis. Zij deed veel stof opwaaien met haar biografie over Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. Schreef daarna een bundel over de eerste drie koningen Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren en in samenwerking met Daniëla Hooghiemstra Vertel dit toch aan niemand, over het leven van hofdame Henriëtte van de Poll.

Over Paul Rem
Kunsthistoricus Paul Rem is senior conservator van Paleis Het Loo. Hij studeerde af op de verbouwing van Paleis Soestdijk in de periode 1815-1821. Promoveerde op de vroege protestantse inrichting van de Grote Kerk van Dordrecht en van Rotterdam. Naast conservator is hij woordvoerder van Het Loo en regelmatig te zien in de media, waaronder in het royalty-programma ‘Blauw Bloed’ en vele andere televisieprogramma’s.

• Locatie: Centrale hal
  • Toegang: gratis, aanmelen via eventbrite

Houd de website in de gaten voor de volgende editie van het Erasmusgesprek.