Zoek een activiteit

Jeugdtheater: De gele ballon (4+) – Try-out (GEANNULEERD)

Van 15:00 tot 15:45 | Centrale Bibliotheek | jeugd, bibliotheektheater, jeugdtheater

Jeugdtheater: De gele ballon (4+) – Try-out (GEANNULEERD)

25 Apr

Een man heeft van alles meegenomen van een lange wereldreis: tekeningen, dagboekjes, dozen, flesjes, muziekinstrumenten, cassettebandjes en souvenirs. Maar met een aantal tekeningen is iets aan de hand. Hij moet oppassen dat hij niet te diep in die werelden verzeild raakt, want dadelijk komt hij er niet meer uit!

De gele ballon uit 2003 van Charlotte Dematons is al jaren één van de best verkochte prentenboeken in Nederland. Op het eerste gezicht is het een prachtig kijkboek, maar wie goed kijkt, ontdekt al snel dat de grappige en gedetailleerde tekeningen iets met elkaar te maken hebben. Het blauwe autootje, de fakir, de boef en de gele ballon keren telkens weer terug. Het leuke van het boek is dat je steeds een ander verhaal kunt vertellen.

In de voorstelling De gele ballon zien we een man die heel veel tekeningen, dagboekjes, dozen, flesjes, muziekinstrumenten, cassettebandjes en souvenirs mee heeft genomen van een lange wereldreis. Hij heeft de originele tekeningen van het boek onderweg verzameld, maar met een aantal prenten is iets aan de hand. Sommige zijn over iets anders heen geschilderd, in andere tekeningen zitten boodschappen verstopt: envelopjes, stukjes stof, een USB-stick, woestijnzand en een uitvouwbare geheime schatkaart.

We komen op de één of andere manier ook telkens in de tekening terecht, zodat iedereen het gevoel krijgt écht op wereldreis te zijn. De man moet wel oppassen dat hij niet te diep in die werelden verzeild raakt, want dadelijk komt hij er niet meer uit! Als hij omhoog kijkt ziet hij gelukkig steeds weer de gele ballon, die hij moet volgen om weer verder op reis te kunnen gaan. De gele ballon gaat over de kunst van het kijken, zoeken en ontdekken, en daar je eigen verhaal bij maken.

• Toegang: v.a. €7,50
  • Tickets: Aan de balie of via onderstaande button
  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110

Deze voorstelling is onderdeel van Jeugdtheater in de meivakantie.