Zoek een activiteit

Van 10:30 tot 17:00 | Rozenburg | kunst

Expositie Marijke de Graaf

09 Feb / 28 Feb

De SKCR organiseert een nieuwe expositie in de bibliotheek met het werk van creatieveling Marijke de Graaf.

Marijke de Graaf is 63 jaar jong en was als kind al gek op kleuren, schilderen en knutselen, iets wat ze met veel plezier deed en nog doet. Nu de jaren zijn verstreken en de kinderen de deur uit zijn heeft ze meer tijd gekregen.
Rond haar vijftigste is Marijke in aanraking gekomen met mandala’s tekenen, vooral het ontwerpen en inkleuren kregen haar aandacht. Niet veel later kwam ze via een kunstbeurs in gesprek met een mevrouw die haar uitnodigde om bij haar thuis te komen schilderen; ze heeft daar een jaartje schilderles met olieverf gehad en de nodige tips en tricks geleerd, waarna ze thuis verder is gegaan met zich creatief te ontwikkelen. Dit uitte zich in creatieve hobby’s zoals dikke dames of vreemde figuren kleien (waarin ze inmiddels een aantal workshops heeft gegeven), stenen beschilderen, mozaïeken, haken en breien.

De laatste maanden heeft Marijke acryl gieten ontdekt via YouTube wat ze zichzelf dus via de moderne sociale media heeft aangeleerd. ‘Je hoeft hier dus helemaal niet te tekenen maar bent wel lekker met kleuren bezig, je giet de verf op een doek of object en hierdoor komen prachtige ontwerpen tot stand’.

De expositie van deze creatieve duizendpoot wordt zaterdag 9 februari om 10.30 uur feestelijk geopend met medewerking van kinderdansgroep AcroFitt Dance Studio en iedereen is van harte welkom.

• Toegang: gratis