Zoek een activiteit

Boekenweek 2019: Fidan Ekiz

Van 20:00 tot 22:00 | IJsselmonde | boekenweek2019

Boekenweek 2019: Fidan Ekiz

27 Maa

Het is weer tijd voor de Boekenweek! Van 23 t/m 31 maart zet Bibliotheek Rotterdam verschillende moedige vrouwen in de spotlights. In vestiging IJsselmonde komt de bekende Rotterdamse journaliste, columniste en documentairemaakster Fidan Ekiz op bezoek. In een interview met Jet Sol vertelt zij alles over haar werk, beantwoordt ze vragen uit het publiek en signeert ze. 

Fidan Ekiz (Rozenburg, 1976) is een Nederlandse journaliste, tv-host, columniste en documentaire-maakster. Fidan studeerde journalistiek in Utrecht. Na haar studie ging zij aan de slag als verslaggever bij het Rotterdams Dagblad. Tijdens de Irak-oorlog in 2003 berichtte Ekiz als oorlogscorrespondent vanaf de Turks-Iraakse grens en vanuit Noord-Irak. Later werd zij Turkije-correspondent voor RTL Nieuws en de kranten van de Geassocieerde Persdiensten (GPD), met standplaats Istanbul.

In 2009 maakte Fidan samen met Kees Schaap de vijfdelige documentaire serie 'Veerboot naar Holland'  (VARA) over het emigratieverhaal van enkele Turkse gezinnen – waaronder dat van haarzelf – in Rozenburg, het dorp bij Rotterdam waar zij opgroeide. Met die documentaire-serie won zij zowel de Erasmus EuroMedia Award als de Rotterdamse Persprijs. Ook maakte Fidan de documentaire 'Ik zie een verre reis', eveneens voor de VARA.

Als presentatrice was Fidan te zien in een aantal tv-programma's, waaronder Let’s Make Love en Storm op Komst. Ook treedt zij met enige regelmaat op als tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Deze activiteit is onderdeel van de Boekenweek 2019. Andere activiteiten in de Boekenweek vind je hier

  • Toegang: € 7,50 voor leden, € 10,00 voor niet-leden
  • Tickets: aan de balie of via onderstaande button

Bestel tickets