Zoek een activiteit

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | film

Film op 4 - Films uit de periferie: Timbuktu

19 Jan

Filmliefhebbers opgelet! Kijk iedere zaterdag gratis naar de mooiste en leukste films.

De periferie is vaak de plek waar nieuwe vormen en culturele mengvormen worden uitgebroed. Dat kan de periferie van het centrum van een stad zijn, maar het kunnen ook de landen aan de randen of net daarbuiten zijn. Buiten Europa is de laatste jaren een boeiende filmproductie gaande die vaak de mainstream van bioscoop, tv en Netflix niet bereikt. De bibliotheek licht met ‘Films uit de periferie’ een tipje van die sluier op. Voorafgaand aan de film geeft filmrecensent Ronald Glasbergen een inleiding.

Toeareg-echtpaar
Het is 2013. Door de verloren oorlog in Libie zijn goed bewapende Toeareg terug naar hun thuisland Mali gekomen. Ze helpen een opstand ontketenen. In de loop van de strijd nemen fanatieke strijdgroepen de macht over. Ze veroveren een groot deel van het land, waaronder handelsstad Timboektoe, aan de grens van de woestijn. Ook het Toeareg-echtpaar Ibrahim en Toulou moet zich aan het nieuwe gezag onderwerpen.

• Duur: 93 minuten
  • Toegang: Gratis