Zoek een activiteit

Boekenweek 2019: Wanda Reisel

Van 20:00 tot 21:45 | Schiebroek | boekenweek2019

Boekenweek 2019: Wanda Reisel

26 Maa

Het is weer tijd voor de Boekenweek! Van 23 t/m 31 maart zet Bibliotheek Rotterdam verschillende moedige vrouwen in de spotlights. In vestiging Schiebroek komt auteur Wanda Reisel op bezoek. In een interview met Jeroen Rozendaal vertelt zij alles over haar nieuwste boek 'Adam'.

De boeken van Wanda Reisel gaan over bedrog en zelfbedrog. Vanaf haar debuut in 1986 is dat het terugkerende thema in haar romans, verhalen en toneelstukken. Baby Storm (1996) en Een man een man (2000) bereikten de shortlist van de Libris Literatuurlijst. Witte liefde (2004) stond op de shortlist van de AKO Literatuurprijs en werd bekroond met de Anna Bijns Prijs (2008).

Over haar nieuwste roman Adam
Adam Landau wil uit de fatale cirkel van zijn leven breken. Hij veroorzaakt een auto-ongeluk waarbij zijn eigen moeder omkomt, raakt met zijn broer gebrouilleerd en in de liefde kan hij niet de geborgenheid vinden waarnaar hij verlangt. Als er onder zijn ogen een aanslag wordt gepleegd, besluit hij het roer om te gooien. Hij wil zijn leven sturen nu het nog kan, en wel in de richting die hij bepaalt. Daartoe fraudeert hij voor een groot bedrag bij de goededoelenorganisatie waarvoor hij als verantwoordelijke financiële man werkt. Hij denkt een meesterplan uit en verbrandt alle schepen achter zich. Heeft niet iedereen recht op geluk? De roman roept vragen op over wat in onze tijd nog goed en kwaad is. Maken we dat zelf wel uit? Wie bepaalt ons leven eigenlijk?

Boekhandel Coelers verzorgt deze avond de verkoop. Er is gelegenheid het boek te laten signeren. 

Deze activiteit is onderdeel van de Boekenweek 2019. Andere activiteiten in de Boekenweek vind je hierFoto: Annaleen Louwes
  • Toegang: leden 5 euro, niet-leden 7,50 euro
  • Tickets: aan de balie van vestiging Schiebroek of via onderstaande button

Bestel tickets