Zoek een activiteit

Muzikaal Voorleesfeest: Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en Elisabeth Mollema

Van 14:00 tot 15:30 | Centrale Bibliotheek | nationalevoorleesdagen

Muzikaal Voorleesfeest: Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en Elisabeth Mollema

23 Jan

De Nationale Voorleesdagen zijn er weer. Daarom houden we een feestje! Wethouder Judith Bokhove komt voorlezen uit Een Huis voor Harry, het Prentenboek van het Jaar. Schrijfster Elisabeth Mollema leest voor uit haar boeken Mo en Tijger. Kinderen van het Rotterdamse Hellendaal Muziekinstituut spelen muziek die daarbij past. Kom jij ook? Na afloop krijgt iedereen iets leuks!

Over de schrijfster:
Elisabeth Mollema is geboren in Amsterdam, maar woont al haar hele leven in Rotterdam. Ze is getrouwd en heeft twee volwassen zoons. Ze begon met het schrijven van kinderboeken omdat haar eigen kinderen weinig lazen. Na ruim zeventig kinderboeken, schreef ze een aantal thrillers en een "feel good- roman". Nu is ze weer terug bij haar oude liefde kinderboeken en schreef ze o.a een nieuwe serie: Siggi en de Vikingen. Haar laatste boek Barry B.L. Bak gaat over een jongen met rood haar en flaporen die wordt gepest, maar terug wil gaan pesten. Het mislukt maar het brengt hem in een spannend avontuur. Uiteindelijk is hij toch de held!

Over het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut:
Het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut wil jongeren in de regio Rijnmond in contact brengen met klassieke muziek. ‘Jong geleerd, oud gedaan’ is een gezegde, dat zeker opgaat voor het bespelen van een muziekinstrument. Hoe eerder er begonnen wordt met het ontwikkelen van muzikale vaardigheden, des te hoger is het niveau dat kan worden bereikt. Jonge kinderen zijn veel flexibeler in het leren dan ouderen. De muziekopleiding richt zich speciaal op jeugdige violisten, altviolisten, cellisten en contrabassi. Het instituut kent gemiddeld zo'n 150 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar. De kinderen wordt de mogelijkheid geboden om spelenderwijs kennis te maken met de instrumenten. Door de gedegen opleiding en de verantwoorde begeleiding is er alle ruimte voor ontplooiing van hun talenten en blijft het plezier in het maken van muziek bewaard. Deze aanpak is voor Nederland uniek.

  • Locatie: Centrale, hal, Hoogstraat 110
  • Toegang: Gratis