Zoek een activiteit

Van 10:00 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek

Expo: De eerste eeuwen van Holland

05 Feb / 28 Feb

Ontdek tijdens deze spraakmakende tentoonstelling hoe het graafschap Holland is ontstaan en is gegroeid tussen 1000 en 1500 en laat je door verschillende graven en een gravin van Holland meevoeren in belangrijke thema’s uit dit graafschap.

Van 5 tot 28 februari is de rondreizende tentoonstelling De eerste eeuwen van Holland gratis te zien in de Centrale Bibliotheek. De tentoonstelling bestaat uit verschillende onderwerpen, zoals religie, geweld en steden. Daarbij zijn de archeologische vondsten te bewonderen. Deze zijn onder meer afkomstig uit het Provinciaal Archeologisch Depot voor bodemvondsten.

Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt door middel van de Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland en staat in Rotterdam i.s.m. Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam. De tentoonstelling trekt langs verschillende steden in Noord- en Zuid-Holland.

De provincie Zuid-Holland beschermt haar historisch en archeologisch erfgoed en brengt samen met gemeenten, (historische) verenigingen en haar inwoners, het verhaal over het ontstaan van Holland tot leven! Klik hier voor meer informatie.

• Locatie: Centrale Hal
  • Toegang: Gratis