Zoek een activiteit

Bibliotheekcollege: Het Korps de Baas

Van 16:00 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek | bibliotheekcollege

Bibliotheekcollege: Het Korps de Baas

22 Feb

Tijdens dit Bibliotheekcollege neemt auteur Jan Jacob Mekes je mee in de roerige geschiedenis van de Rotterdamse politie.

Rotterdam: grote stad, havenstad, wereldstad. Mooi natuurlijk, maar bij het besturen van zo’n stad komt men ook voor de nodige grootstedelijke uitdagingen te staan. Hoe houd je de omgeving leefbaar? Waar moeten al die auto’s heen? Hoe pak je de drugssmokkel aan?

In de afgelopen twee eeuwen bevond de hoofdcommissaris van de politie zich in het middelpunt van deze problematiek. Kijkend door de ogen van die markante mannen krijgen we een uniek perspectief op een grote stad en de sleutelrol die het politiekorps daarin speelt. Kunstwerken redden uit een brandend museum, een bloedige moordaanslag oplossen, internationale opiumsmokkel aanpakken, baldadige jeugd onder de duim houden, voorkomen dat voetbalfans een scheidsrechter het leven zuur maken: het behoort allemaal tot de taken van een Rotterdamse korpschef.

In het boek Het korps de baas passeren deze en meer zaken de revue. Auteur Jan Jacob Mekes neemt je in dit bibliotheekcollege mee door de roerige geschiedenis van de Rotterdamse politie. Na afloop is er gelegenheid tot het aanschaffen van een gesigneerd exemplaar van het boek.

  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Toegang: Gratis, reserveer je kaartje hier