Skip to main content

VPRO Tegenlicht meet-up: you can't kill the story

Van 29 februari 2024 17:45 tot 29 februari 2024 20:30

 

Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma's waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap.

De Tegenlicht Meet-ups zijn ontstaan uit het idee om samen verder te kijken en tot constructieve ideeën te komen, waar onze uitzendingen ophouden. Elke meet-up valt op de laatste donderdag van de maand en volgt altijd na de televisie premiere. 

De meet-up begint met het kijken van de nieuwe aflevering, gevolgd met een gesprek met de makers en relevante personen rondom het desbetreffende onderwerp van de aflevering. 

You can't kill the story

Journalisten over de hele wereld komen steeds meer onder druk te staan door oorlogsgeweld, autoritaire regimes, georganiseerde misdaad en door het gebrek aan vertrouwen van de gewone burger. Persvesten zijn niet langer een garantie voor bescherming, en maken de drager ervan soms juist tot doelwit. Tegelijkertijd is transparante, diepgravende verslaggeving nu belangrijker dan ooit. Hoe overleeft de journalistiek? VPRO Tegenlicht gaat op zoek naar nieuwe vormen en methodes van verslaggeving. In onze meetup Tegenlicht010 spreken we met de regisseur en drie Rotterdamse gasten verder over deze materie en onderzoeken we wat we in Rotterdam allemaal kunnen doen rondom het versterken van de journalistiek. Meet-up VPRO Tegenlicht Rotterdam wordt gemaakt door Nynke Schaaf van ConComCow, Connecting Communities in Coworking.

  • 17:45 Inloop
  • 18:00 Vertoning aflevering
  • 18:50 Pauze
  • 19:00 Meet-up met gasten

Praktische informatie

  • Datum en tijd: donderdag 29 februari 2024, van 17:45 tot 20:30 uur
  • Locatie: Centrale Bibliotheek, 4de verdieping, filmzaal
  • Toegang gratis, aanmelden verplicht via ticketlink

Datum

Donderdag 29 februari 2024

Tijdvak

Van 17:45 tot 20:30

Locatie

Onderwerp

Cultuur, Informatie