Uurtje Kunst: Ossip Zadkine

Van 28 april 2024 15:00 tot 28 april 2024 16:00

Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

Ossip Zadkine behoort tot de belangrijkste beeldhouwers van de 20ste eeuw. De voornamelijk in Parijs werkzame kunstenaar heeft een belangrijke artistieke bijdrage geleverd aan Rotterdam met zijn beeld "De Verwoeste Stad". Na de oorlog zag Zadkine de verwoestingen in Europa en ontwierp daar verschillende monumenten voor. Eén van die monumenten trok de aandacht van de Bijenkorf-directeur die de geesten rijp maakte om "De Verwoeste Stad" voor Rotterdam aan te kopen. De wat kubistische stijl van het rotterdamse beeld is een van de kenmerken van de werken door Zadkines oeuvre heen. Hoe zien zijn beeldhouwwerken er nog meer uit? Welke variatie en ontwikkeling laten zijn sculpturen zien? In deze lezing staan we daar bij stil.

Let op: Uurtje Kunst vindt vanaf januari weer plaats in de Filmzaal op de 4e verdieping

• Locatie: Filmzaal 4e verdieping, Centrale Bibliotheek
  • Toegang: gratis