Cynthia McLeod: Lezing over het slavernijverleden van Suriname en Nederland

Van 21 juni 2023 19:00 tot 21 juni 2023 21:30

 

Cynthia McLeod geeft een lezing over slavernij in Suriname. Hoe en waarom is het ontstaan? Ze vertelt alles wat je wil weten over het slavernijverleden van Nederland en Suriname.

Over Cynthia McLeod
Cynthia McLeod (Paramaribo, 4 oktober 1936) is een Surinaamse schrijfster en historicus, gespecialiseerd in oral history en het slavernijverleden in Suriname. McLeod schrijft vanuit Suriname maar haar werk wordt in Nederland uitgegeven. Ze debuteerde met de roman Hoe duur was de suiker? in 1987. Met deze uitgave boekte zij meteen groot succes in Suriname: haar boek werd razend populair en beleefde vele herdrukken. Ook in Nederland brak ze al gauw door. Daarna volgde een indrukwekkend oeuvre van historische romans dat de Surinaamse plantagetijd en andere historische gebeurtenissen uit de Surinaamse geschiedenis zeer levendig beschrijft.

Verhalen van de Stad
De lezing door Cynthia McLeod is onderdeel van het programma Verhalen van de Stad: Koloniaal en Slavernijverleden van Rotterdam. Wil jij je verdiepen in de verhalen van Rotterdam en je stad beter leren kennen? Begin bij de bibliotheek! Als je wilt begrijpen waarom Rotterdam is zoals ze is, moet je het verleden kennen. Dat van jezelf en van je mede-Rotterdammers. Het koloniaal en slavernijverleden is hiervan onderdeel. Onder de titel Verhalen van de stad vind je bij Bibliotheek Rotterdam in 2023 een activiteitenprogramma en een extra collectie rondom het koloniaal- en slavernijverleden van Rotterdam.

  • Locatie: Filmzaal 4e verdieping, Centrale Bibliotheek.
  • Inloop: 19.00 uur, start programma 19.30 uur
  • Toegang: € 7,50, Bibliotheekleden € 5,00.
  • Aanmelden: via Eventbrite

Datum

Woensdag 21 juni 2023

Tijdvak

Van 19:00 tot 21:30

Locatie

Onderwerp

Cultuur

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.