Ons slavernijverleden: woorden en daden in Rotterdam

Van 03 juni 2023 14:00 tot 03 juni 2023 16:00

 

Met Peggy Bouva, Maartje en Albertine Duin en D66-raadslid Joan Nunnely. Met een spoken word optreden van Carina Fernandes.

In de podcast 'De plantage van onze voorouders' ontdekt Maartje Duin dat haar voorouders mede-eigenaar waren van suikerplantage Tout Lui Faut in Suriname. Duin zoekt contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten. Samen met Peggy Bouva reconstrueert ze het verhaal van de plantage.

Maartje’s moeder, Overschieënaar Albertine Duin, kreeg door haar rol in de podcast meer oog voor de doorwerking van het slavernijverleden. Maar hoe bestrijd je dat? Ondernemer en D66-raadslid Joan Nunnely zet zich daar in de Rotterdamse gemeenteraad voor in en zal onder meer vertellen over de doorwerking van dit verleden op de arbeidsmarkt.

Een dialoogprogramma over nieuwe inzichten en daden in plaats van woorden.

Verhalen van de stad 

Deze bijeenkomst is onderdeel van het project Verhalen van de stad: het koloniaal en slavernijverleden van Rotterdam. Als je wilt begrijpen waarom Rotterdam is zoals ze is, moet je het verleden kennen. Dat van jezelf en van je mede Rotterdammers. Het koloniaal en slavernijverleden is hiervan onderdeel. Onder de titel Verhalen van de stad vind je bij Bibliotheek Rotterdam in 2023 een activiteitenprogramma en een extra collectie. Kijk voor alle informatie over het project op de overzichtspagina op onze website.

Praktische informatie

  • Locatie: Bibliotheek Overschie
  • Tijd: 14:00-16:00, inloop vanaf 13:30
  • Toegang: € 10,00 / € 7,50 voor leden Bibliotheek Rotterdam.  Tickets via de button op deze pagina of aan de balie.

Dit programma komt tot stand met steun van Gemeente Rotterdam en Stichting Volkskracht / de J.E. Jurriaanse Stichting.

Logo J.E.Jurriaanse 2020

Datum

Zaterdag 03 juni 2023

Tijdvak

Van 14:00 tot 16:00

Locatie

Onderwerp

Cultuur, Gesprek

Bestellen

Bestel tickets

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.