Bibliotheekcollege | Rotterdam Stripstad: 100 jaar strips in de stad

Van 29 maart 2022 19:30 tot 29 maart 2022 20:30

 

Op dinsdag 29 maart staat het Bibliotheekcollege in teken van het onlangs verschenen boek Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad van Theo Seesing en Sander Grip. Het omvangrijke boek (Cross Comix) vertelt de geschiedenis van het beeldverhaal in Nederland en de manieren waarop de stad Rotterdam in stripboeken van de afgelopen eeuw figureert. 

Hoe verzeilde de strip in ons land? En wat is de aantrekkingskracht van Rotterdam daarbij? Hoe zien we de stad terug in de strip, en is daaruit ook de ontwikkeling van de havenstad zichtbaar? 

Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad is een verkenning van de opkomst van de strip in ons land en van de rol die Rotterdam daarin van oudsher speelt. Een boek boordevol anekdotes, verrassende ontdekkingen, interviews met beroemde striptekenaars en vier gloednieuwe korte strips, die speciaal voor dit boek gemaakt werden. Rotterdam Stripstad is een boek voor elke liefhebber van de negende kunst en voor iedereen die Rotterdam een warm hart toedraagt.

De eerste druk van het Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips is uitverkocht. De tweede druk van het boek is in de maak en kan tijdens het bibliotheekcollege gereserveerd worden via een bestelformulier.

Interviewer Esther Wienese gaat in gesprek met Theo en Sander over deze thema's, het boek en het maakproces. Vanzelfsprekend is er veel strip- en ander beeldmateriaal te zien.  

  • Locatie: Bibliotheektheater
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: via Eventbrite 

 

Datum

Dinsdag 29 maart 2022

Tijdvak

Van 19:30 tot 20:30

Locatie

Onderwerp

Cultuur, Informatie

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.