Inloopuurtje Erfgoed

Van 21 februari 2022 15:00 tot 21 februari 2022 16:00

Zin in zo maar iets moois of benieuwd naar een interessant verhaal? Heb je een vraag over de erfgoedcollectie of ben je op zoek naar een bijzonder onderwerp voor een spreekbeurt, werkstuk of scriptie? Loop binnen in de Erasmuszaal! Elke maandagmiddag kun je bijzondere stukken uit de kluis bewonderen.

Bibliotheek Rotterdam heeft een grote erfgoedcollectie. Je vindt hier middeleeuwse manuscripten, oude atlassen, veel boeken uit de 17de eeuw en oude boeken met prachtige afbeeldingen van dieren en planten. Omdat deze boeken kwetsbaar zijn, staan ze veilig in een speciale kluis en kun je ze niet lenen. Om ze toch te kunnen laten zien is er elke week een erfgoed-inloopuurtje. Conservator John Tholen beantwoordt vragen over de erfgoedcollectie, maar je bent ook welkom om gewoon eens een bijzonder oud boek te bekijken. Elke week is er iets anders te zien.

Kun je niet op maandagmiddag, maar vind je het wel leuk om een keer langs te komen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de mogelijkheden.

• Toegang: gratis
  • Plaats: Erasmuszaal, 3e etage