Workshops Filosofie: Ubuntu, ik ben omdat wij zijn

Van 30 januari 2022 14:00 tot 30 januari 2022 16:00

We dagen je uit om mee- én tegen te denken, om in gesprek te gaan en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en foto-opdrachten in een kleine groep. Deze week: Ubuntu: ik ben omdat wij zijn

Ubuntu is de (officieuze) Afrikaanse filosofie. Hoe verliep haar geschiedenis, wat is haar doel, wat zijn de kenmerken en de mogelijkheden voor de mens? Wat kunnen mensen buiten Afrika met Ubuntu? Een praktische verkenning. Volgens dichter Antjie Krog zorgt de Afrikaanse filosofie voor een nieuw soort verbondenheid; het idee dat je pas 'mens' wordt door eenheid en verbondenheid met alles en iedereen om je heen.

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven: werk, vriendschap, liefde. De Filosofiegroep Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam bieden een interactief workshopprogramma levenskunst en filosofie. Elke editie is los te volgen.

De workshop wordt gegeven door Mireille Westfa van Be Ubuntu en Jan de Bas.

• Locatie: Online
  • Toegang: € 7,50 (leden)/ € 10,00 (niet leden)
  • Aanmelden: via Eventbrite.

Bibliotheek Rotterdam volgt de geldende coronamaatregelen. Kijk hier voor meer informatie.

Zondag 30 januari 2022

Tijdvak