Stuk voor Stuk | Hiphop Schaaktoernooi

Van 26 maart 2022 11:00 tot 26 maart 2022 17:00

Stuk voor Stuk, hét hiphop schaaktoernooi! Een initiatief voor en door creatievelingen. Schaken is van ons allemaal en hoeft niet gekaderd te worden. Het is een sport waarin je uitgedaagd wordt om op vele facetten te handelen. Zoals Marcel Duchamp mooi verwoordde: "I have come to the personal conclusion that while all artists are not chess players, all chess players are artists."

Met Stuk voor Stuk wil de organisatie iets neerzetten wat niet eerder is gedaan; een schaaktoernooi waarin hiphop centraal staat. Maar wat hebben hiphop en schaken gemeen? Dat vraag je je vast af. Denk aan een gezellige sfeer met optredens, muziek, Dj's en MC's, spoken word en een heleboel schaakborden. Kom langs en laat je verrassen!

De eerste editie pakken we groot uit in de Centrale Bibliotheek. 16 deelnemers strijden om een prijzenpakket waar je U tegen zegt. Bezoekers kunnen niet alleen kijken, maar ondertussen ook genieten van verschillende acts, door onze hiphop-boekencollectie snuffelen of zelf een potje spelen op een van de publieksborden.

Kan je nog wel wat voorbereiding gebruiken? Kom dan alvast oefenen op ons levensgrote schaakbord, waarop ook de finale gespeeld wordt. Je vindt 'm weer in de hal van de Centrale Bibliotheek.

Helaas is het allereerste Hiphop Schaaktoernooi uitverkocht. Meespelen kan niet meer, maar kijken natuurlijk wel.

• Locatie: Jongerenvloer, Centrale Bibliotheek
  • Toegang bezoeker: Wil je komen kijken? De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.
  • Toegang deelnemer: Meedoen is niet langer mogelijk, alle plekken zijn uitverkocht.

‘Stuk voor Stuk’ wordt in het kader van Hiphop in je Bieb in samenwerking met Probiblio georganiseerd.

Zaterdag 26 maart 2022

Tijdvak