Van Kruimeltje tot Ketelbinkie: Tour door de expo

Van 04 december 2021 11:00 tot 04 december 2021 11:45

Benieuwd naar de verhalen die de makers van de expositie hebben? Walter en Dick, twee van de vier vrienden die de expositie hebben samengesteld, nemen je mee op een begeleide tour door de tentoonstelling.

Met een koptelefoon op verdwijn je in het verhaal over de Rotterdamse jeugdboeken en het Rotterdam uit die tijd, en hoor je natuurlijk veel meer spannende niet-eerder-vertelde verhalen. Dick en Walter hebben natuurlijk veel meer te vertellen dan wat er in de expositie te zien is!

“Bestaat er zoiets als ‘Het Rotterdamse kinderboek’?” vroeg Frits zich twee jaar geleden af. Met drie studievrienden dook hij de archieven in op zoek naar jeugdboeken die zich in de Maasstad afspelen. Het resultaat: 140 écht Rotterdamse titels uit de periode 1900-1965. De verhalen geven een uiteenlopend beeld van het leven in Rotterdam gedurende de eerste helft van de 20e eeuw.

Dit programma is onderdeel van het programma rondom de expositie Van Kruimeltje tot Ketelbinkie, Rotterdamse jeugdboeken 1900-1965. Kijk hier voor meer informatie en de volledige randprogrammering.

• Locatie: Centrale hal, Hoogstraat 110
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite

Bibliotheek Rotterdam volgt de geldende coronamaatregelen. Kijk hier voor meer informatie.

Zaterdag 04 december 2021

Tijdvak